fit przepis na makaron
||||

Makaron z serem i pomidorkami

 

Odkąd zakochałam się w makaronach moim marzeniem było pojechać do Włoch i smakować się bez końca w potrawach z ich udziałem. Na szczęście w naszych sklepach są oryginalne włoskie makarony Barilla, dzięki temu co dzień mogę poczuć się jak w Italii.

Dziś proponuję makaron w kształcie skręconych rurek o przekroju litery „S” z dodatkiem chudego twarogu z pomidorkami.

Dla 2 osób potrzebujemy:

  • makaron
  • 100 g chudego sera twarogowego
  • łyżka masła Osełka
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • listki świeżego oregano
  • sól do smaku

Makaron gotowałam niecałe 9 minut w lekko osolonej wodzie, aby na pewno wyszło al’dente. Makaronu po ugotowaniu nie przelewam wodą, tylko odcedzam na durszlaku i nakładam na talerze i dodaję masło. Twaróg rozdrobnić widelcem i posypać nim makaron. Podawać z pomidorami koktajlowymi i świeżymi liśćmi oregano lub bazylii. Do smaku posypać solą.

Przypominam tym którzy nie wiedzą/nie pamietają o mojej akcji Kuchnia Bardzo Włoska 2012.

Kuchnia Bardzo Włoska 2012
Oceń przepis / post

Podobne wpisy

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.