Odkąd zakochałam się w makaronach moim marzeniem było pojechać do Włoch i smakować się bez końca w potrawach z ich udziałem. Na szczęście w naszych sklepach są oryginalne włoskie makarony Barilla, dzięki temu co dzień mogę poczuć się jak w Italii.

Dziś proponuję makaron w kształcie skręconych rurek o przekroju litery “S” z dodatkiem chudego twarogu z pomidorkami.

Dla 2 osób potrzebujemy:

  • makaron
  • 100 g chudego sera twarogowego
  • łyżka masła Osełka
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • listki świeżego oregano
  • sól do smaku

Makaron gotowałam niecałe 9 minut w lekko osolonej wodzie, aby na pewno wyszło al’dente. Makaronu po ugotowaniu nie przelewam wodą, tylko odcedzam na durszlaku i nakładam na talerze i dodaję masło. Twaróg rozdrobnić widelcem i posypać nim makaron. Podawać z pomidorami koktajlowymi i świeżymi liśćmi oregano lub bazylii. Do smaku posypać solą.

Przypominam tym którzy nie wiedzą/nie pamietają o mojej akcji Kuchnia Bardzo Włoska 2012.

Kuchnia Bardzo Włoska 2012
Pokaż komentarzeClose Comments

1 Comment

  • Mariola 1975
    Posted 4 listopada 2012 at 19:18 0Likes

    Lubię takie proste dania z makaronami a włoskie makarony kupiłam w Lidlu,mają duży wybór:)

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.