Palce lizać czyli popcorn z solonym karmelem i orzeszkami.
Solony karmel podbił już nie jedno podniebienie. Moje również! Ten smak pojawia się w coraz to większej ilości produktów. Lody,…
Solony karmel podbił już nie jedno podniebienie. Moje również! Ten smak pojawia się w coraz to większej ilości produktów. Lody,…
Kupiłam ogromną bo 5 kilogramowa dynie. Piękny okaz i wobec tego już mam wiele planów. Sezon na dynie zaczynam…
Ogromna, bo blisko 4,5 kg, dynia czekała na mnie w spiżarni od jakiegoś czasu. Nie brałam się za nią od razu, bo z dynią jest tak, że jak się już ją zaczepi i otworzy trzeba ją „zużyć” w ciągu kilku dni. Nie da się schować na dwa tygodnie do lodówki i częstować się jak masłem, bo zacznie żyć swoim życiem. Jedyne wyjście to zjeść, przetworzyć lub zamrozić. Tak oto męczę moją rodzinę tą wielką dynią…
Dzisiejszy przepis to masło orzechowe, ale nie takie zwykłe, tylko z dodatkiem masy krówkowej. Masło dzięki temu jest słodsze i delikatniejsze. Jeśli nie jesteście fanami tradycyjnego masła orzechowego, to tutaj powinno wam smakować. Idealnie pasuje z dodatkiem owoców lub dżemu. Do tego jest łatwe w wykonaniu.
Dziś Walentynki i w związku z tym przygotowałam lekką propozycję deseru/przystawki. Ostatnio mam lekkiego bzika na punkcie kiwi i chętnie…
W dzieciństwie moim ulubionym deserem był kogel-mogel, który w czasie letnich wakacji na wsi robiła dla mnie moja babcia. Zawsze…
Jak byłam młodsza, Belriso mogłam jeść codziennie. Ten deser był moim ulubionym spośród wszystkich dostępnych w sklepach. Kawałki ryżu w…
Rafaello to jedne z niewielu pralinek, które uwielbiam. Delikatny słodki krem, chrupiący wafelek i migdał. Mmmm… Pycha! Kto lubi kokos,…