Gulasz ze śliwkami i pęczakiem
Jak jestem głodna to najbardziej lubię jeść mięso i kasze (niekoniecznie razem), wtedy na prawdę czuję się syta. O…
Jak jestem głodna to najbardziej lubię jeść mięso i kasze (niekoniecznie razem), wtedy na prawdę czuję się syta. O…
Od dawna nie mogłam doczekać się aż kupię wiosną młodą kapustę. Ten smak, ta chrupkość… Młoda kapusta jest idealna do…
Zupełnie zapomniałam o wpisie dotyczącym szparagów. Może dlatego, że nie są moim ulubionym smakołykiem? Jednak kupując pierwsze pachnące truskawki nie…
Dzisiaj ciąg dalszy szaleństw z młodej kapusty. Tym razem przygotowałam bigos z młodej kapusty. Pyszny, lekki i szybko się…
Zwykle jest tak, że pomysłów na nowe potrawy szukamy w książkach kucharskich, na blogach kulinarnych albo w telewizji. To chyba standardowe źródła nowych przepisów dla większości z nas. Czasami jednak warto wyjść poza utarte schematy.
Na tradycyjne kotlety mielone najczęściej chodzimy do mamy, bo nikt jak ona nie potrafi ich doprawić i usmażyć aby były…
Przepis na ten krupnik znalazłam w starej książce kucharskiej. Zainteresowała mnie prostota tego dania, a dodatek mięsa sprawia, że…
Za ziemniakami „z wody” czy pure nie przepadam. Co innego frytki czy kluski śląskie! Są tak proste w wykonaniu…