Zupełnie zapomniałam o wpisie dotyczącym szparagów. Może dlatego, że nie są moim ulubionym smakołykiem? Jednak kupując pierwsze pachnące truskawki nie mogłam się oprzeć świeżym i “trzeszczącym” szparagom.

Postanowiłam przygotować je w sposób tradycyjny – z masłem.

Do przygotowania tego dania potrzebowałam:

  • pęczek białych szparagów
  • 50 g masła
  • sól

Szparagi opłukałam, obrałam przy pomocy ostrego noża. Nie posiadam specjalnego garnka do gotowania tych warzyw, dlatego zawsze związuje je nitką i gotuję w najwyższym garnku jaki mam, tak aby szparagi do główki były zamoczone w wodzie i gotuje do miękkości (ok.15 minut).

Po wyjęciu polewam masłem i solę. Smacznego:)

Pokaż komentarzeClose Comments

2 Comments

  • Jula
    Posted 28 listopada 2018 at 11:40

    Super robota :)
    Jaki rodzaj farby wybrałaś do pomalowania tego typu powierzchni?

Leave a comment

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.