Kremowe szparagi z masłem
Zupełnie zapomniałam o wpisie dotyczącym szparagów. Może dlatego, że nie są moim ulubionym smakołykiem? Jednak kupując pierwsze pachnące truskawki nie mogłam się oprzeć świeżym i „trzeszczącym” szparagom.
Postanowiłam przygotować je w sposób tradycyjny – z masłem.
Do przygotowania tego dania potrzebowałam:
- pęczek białych szparagów
- 50 g masła
- sól
Szparagi opłukałam, obrałam przy pomocy ostrego noża. Nie posiadam specjalnego garnka do gotowania tych warzyw, dlatego zawsze związuje je nitką i gotuję w najwyższym garnku jaki mam, tak aby szparagi do główki były zamoczone w wodzie i gotuje do miękkości (ok.15 minut).
Po wyjęciu polewam masłem i solę. Smacznego:)
Super robota :)
Jaki rodzaj farby wybrałaś do pomalowania tego typu powierzchni?