masło czosnkowo-ziołowe
|

Masło ziołowo – czosnkowe

Uwielbiam masło czosnkowe, dlatego robię je sama. Zakochałam się w nim odkąd pierwszy raz miałam okazje je spróbować. Sama uprawiam zioła, więc to sama frajda zrobić takie masełko.

Składniki:

  • kostka prawdziwego masła
  • świeże zioła np.: rozmaryn, cząber, oregano, bazylia
  • czosnek – 1,2 ząbki

Wykonanie jest bardzo proste. Należy wcześniej wyjąć masło, aby zmiękło. Zioła należy posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę i połączyć z miękkim masłem. Łyżką wygładzić powierzchnię i gotowe!

Oceń przepis / post

Podobne wpisy

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.