Uwielbiam masło czosnkowe, dlatego robię je sama. Zakochałam się w nim odkąd pierwszy raz miałam okazje je spróbować. Sama uprawiam zioła, więc to sama frajda zrobić takie masełko.

Składniki:

  • kostka prawdziwego masła
  • świeże zioła np.: rozmaryn, cząber, oregano, bazylia
  • czosnek – 1,2 ząbki

Wykonanie jest bardzo proste. Należy wcześniej wyjąć masło, aby zmiękło. Zioła należy posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę i połączyć z miękkim masłem. Łyżką wygładzić powierzchnię i gotowe!

Pokaż komentarzeClose Comments

2 Comments

  • Nike
    Posted 10 lutego 2013 at 13:07 0Likes

    Wygląda przepysznie.
    Lecz wolę kupić gotową chrupiącą bagietkę odrazu z masłem :)

  • Pers10
    Posted 5 czerwca 2012 at 09:23 0Likes

    Również lubię takie masło, używam go do grzanek. Twoje wygląda smakowicie!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.