Dzisiaj ciąg dalszy szaleństw z młodej kapusty. Tym razem przygotowałam bigos z młodej kapusty. Pyszny, lekki i szybko się robi.

Składniki:

  • główka młodej kapusty
  • 300 g karkówki lub szynki wieprzowej
  • 1 cebula
  • koncentrat pomidorowy
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • przyprawa uniwersalna (przepis tutaj)

Mięso myję i kroję w kostkę. Na patelni smażę drobno posiekaną cebulę, następnie dodaję mięso i dalej smażę. Do garnka w którym będziemy gotować bigos, wlewam szklankę wody, przekładam mięso i duszę. W trakcie duszenia mięsa dodaję przyprawy i łyżkę koncentratu pomidorowego. W tym czasie siekam kapustę i po kilku minutach dodaję do bigosu. Gotować do miękkości.

 

Pokaż komentarzeClose Comments

3 Comments

  • Maja
    Posted 19 sierpnia 2018 at 14:18 0Likes

    Dzięki za inspirację:) Idę gotować:) Ze śliwkami świeżymi – sezon:)
    Pozdrawiam – Maja

  • Rafasia
    Posted 13 czerwca 2012 at 10:14 0Likes

    Spróbuję, bo naprawdę wydaje się lekki :)

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.