Przepis należy do Tomka Woźniaka, który poznałam na warsztatach kulinarnych w kuchni Winiary (więcej tutaj i tutaj).

Składniki:

  • pół pęczka zielonych szparagów
  • 100 g koziego sera
  • garść orzechów włoskich
  • pomidory koktajlowe
  • olej z pestek dyni
  • kilka listków mięty

Szparagi będą na surowo, po umyciu należy je pociąć na paski – w taki sposób jakby się je obierało. Z oleju i wody (w stosunku 1:3), energicznie mieszając (można użyć słoika) robimy dressing.

Listki szparagów mieszamy z misce z serem, orzechami, pomidorki kroimy na pół i dodajemy do reszty. Całość polać dressingiem i posypać orzechami.

 

Autorką zdjęć w tym poście jest: Anna Soroka

Pokaż komentarzeClose Comments

Leave a comment

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.