I kolejna wersja pysznych włoskich ciasteczek. Tym razem z prażonymi migdałami.

Wykonanie ciasteczek jest identyczne jak w przypadku mojego przepisu na Cantuccini z mieszanką żurawinową. Zamiast wymienionej mieszanki dodajemy 200 g migdałów (można dodać więcej).

Jednak zanim je dodamy do ciasta, należy je uprażyć na suchej patelni, aż lekko się zarumienią. Do tych ciastek nie ma potrzeby oparzać i zdejmować skórki z migdałów. Powiedziałabym nawet, że uprażone i brązowe nadają ciastkom uroku.

Smacznego!

Pokaż komentarzeClose Comments

1 Comment

  • Barbara Wronka
    Posted 21 sierpnia 2012 at 16:05

    Wyszły Ci cudowne i piękne, ładniejsze niż te sklepowe :-)
    Pozdrawiam serdecznie!

Leave a comment

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.