Wiosenna sałatka z ryżem i tuńczykiem
Koperek jest dostępny w sprzedaży przez okrągły rok, ale dodany do sałatki przypomina mi wiosnę. Dzisiaj przygotowałam łatwą i sycącą sałatkę z ryżem, tuńczykiem oraz kukurydzą i odrobiną pachnącego koperku. Przepis z powodzeniem możesz wykorzystać na zbliżające się święta, ale nie tylko. Ja często robię tą sałatkę na weekend, od czasu do czasu zmieniając jakiś składnik. Moja ulubione wariacja to dodatek mango zamiast ogórka!
W moim domu na Wielkanoc, sałatki szczególnie cieszą się dużą popularnością. Najczęściej przygotowuję takie z dodatkiem majonezu, ale coraz częściej urozmaicam menu. Uwielbiam je robić, a jeszcze bardziej jeść. Najbardziej lubię te ze świeżych i krajowych warzyw, ale trzeba jeszcze na takie poczekać :) A jak jest u Ciebie?
[amd-zlrecipe-recipe:1]
gdy nie majonez i ryż…
oj tam, oj tam :P
Majonezu można dodać małą łyżeczkę, a ryż brązowy :P
ja w ogóle za ryżem nie przepadam
Aha. Ja bardzo, ale to bardzo lubię :)
a kupiłam wczoraj brązowy w Kauflandzie :P