Koperek jest dostępny w sprzedaży przez okrągły rok, ale dodany do sałatki przypomina mi wiosnę. Dzisiaj przygotowałam łatwą i sycącą sałatkę z ryżem, tuńczykiem oraz kukurydzą i odrobiną pachnącego koperku. Przepis z powodzeniem możesz wykorzystać na zbliżające się święta, ale nie tylko. Ja często robię tą sałatkę na weekend, od czasu do czasu zmieniając jakiś składnik. Moja ulubione wariacja to dodatek mango zamiast ogórka!

W moim domu na Wielkanoc, sałatki szczególnie cieszą się dużą popularnością. Najczęściej przygotowuję takie z dodatkiem majonezu, ale coraz częściej urozmaicam menu. Uwielbiam je robić, a jeszcze bardziej jeść. Najbardziej lubię te ze świeżych i krajowych warzyw, ale trzeba jeszcze na takie poczekać :) A jak jest u Ciebie?

[amd-zlrecipe-recipe:1]

sałatka z ryzem i tuńczykiem

Pokaż komentarzeClose Comments

5 Comments

  • Natalia
    Posted 24 marca 2015 at 15:28 0Likes

    gdy nie majonez i ryż…

    • jakpomasle
      jakpomasle
      Posted 25 marca 2015 at 12:50 0Likes

      oj tam, oj tam :P
      Majonezu można dodać małą łyżeczkę, a ryż brązowy :P

      • Natalia
        Posted 25 marca 2015 at 14:58 0Likes

        ja w ogóle za ryżem nie przepadam

        • jakpomasle
          jakpomasle
          Posted 28 marca 2015 at 20:42 0Likes

          Aha. Ja bardzo, ale to bardzo lubię :)

      • Natalia
        Posted 29 marca 2015 at 17:31 0Likes

        a kupiłam wczoraj brązowy w Kauflandzie :P

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.