Muffinki z czekoladą – foremki IKEA SOCKERKAKA
Od rana chodziły za mną muffinki z czekoladą. Ten rodzaj wypieki chyba nigdy mi się nie znudzi. Tym razem zrobiłam je z kawałkami czekolady. Jeżeli chcesz sprawdzić inną wersję, którą poleciło już ponad 100 czytelników, to przepis podstawowy na muffinki znajdziesz u mnie na blogu.
Przy okazji mogłam przetestować foremki tradycyjnie z Ikea – SOCKERKAKA na muffinki 14,99 zł za 6 szt. Ja od razu zakupiłam 2 komplety i zazwyczaj piekę właśnie 12 babeczek. Bardzo lubię te foremki bo są głębokie i babeczki ładnie w nich rosną.
Muffinki z czekoladą – sposób przygotowania
Zaczynamy od roztopienia margaryny/masła. Następnie w misce mieszamy dokładnie wszystkie sypkie składniki, pamiętając aby mieszać powoli i dokładnie, bo mogą zostać grudki.
Po wymieszaniu ciasta dodałam do niego grubo posiekane kostki czekolady i trochę na wierzch. Kiedyś natrafiłam na przepis, gdzie do środka wciska się całą kostkę czekolady.
Nagrzać piekarnik do 200 stopni i piec około 20 minut.
Po upieczeniu w środku natrafiamy na słodkie nadzienie, trochę jak w rogalikach znanej firmy. Osobiście jeszcze nie przetestowałam takiej wersji, ale wszystko przede mną:)
bardzo nam smakowały, jednak nie chciały ładnie odejść od papierowych papilotek..;(
to wygląda jak zmielona kupa…
moje są 100 razy lepsze
Chyba jestem ślepa, ale nie mogę znaleźć składników?
Przepis jest podlinkowany. Podaję ponownie: https://www.jakpomasle.pl/nowosci/muffinki-przepis-podstawowy/
Dziękuję :)
Zrobiłam dziś rano zgodnie z przepisem i muffinki wyszły fantastyczne!! Wyrosly pięknie, wyglądają i smakują niesamowicie. Do tego stopnia że zaraz zabieram się za kolejną porcję,bo zapowiedzieli się goście, a z pierwszego rzutu nie zostało prawie nic:)
Dodam, że to byly moje pierwsze muffinki w życiui od razu sukces:) Dziękuję i pozdrawiam!
Cieszę się, że się udały. Zawsze robię je według tego przepisu i wszystkim smakują. Pozdrawiam:)