Grillujemy na budowie – test produktów KAMIS + FILM

skrzydełka z grilla

W ramach współpracy realizowanej na zlecenie marki KAMIS poproszono nas, abyśmy przetestowali produkty do grilla. Zastanawialiśmy się, co i jak można na ich temat napisać. Kiełbaska z grilla, karkówka i skrzydełka, to przecież grillowy standard. Poza tym, skoro robimy to na zlecenie konkretnej marki, to możemy być nieobiektywni. Zrobiliśmy burzę mózgów i wpadliśmy na genialny pomysł. Znajdziemy grupę ciężko pracujących budowlańców, przygotujemy dla nich dania z grilla i zapytamy o opinię.

Grill na budowie

Musieliśmy tylko znaleźć plac budowy i robotników, którzy zgodzą się nie tylko przetestować naszą kuchnię, ale również wystąpić w filmie. Po krótkich poszukiwaniach udało nam się to zrobić. Spakowaliśmy do bagażnika niezbędne produkty spożywcze, sprzęt fotograficzny, kamerę, no i oczywiście grilla oraz węgiel. Skrzydełka z kurczaka kupiliśmy w sklepie, który znajdował się w pobliżu “centrum akcji”.

Efektem naszej kulinarnej wyprawy jest poniższy film.

Składniki dla 4-5 osób

  • 1,5 kg skrzydełek drobiowych
  • Grill klasyczny Kamis
  • musztarda grillowa Kamis

+ opcjonalnie 2 łyżki oleju

oraz

  • chleb
  • świeże warzywa: pomidor, ogórek
  • ketchup

Musztarda, przyprawa KAMIS i skrzydełka z grilla

Mięso przyniesione ze sklepu należy opłukać pod bieżącą wodą. W naszych warunkach, kiedy to skrzydełka kupiliśmy w sklepie koło budowy, pominęliśmy ten etap, ale obowiązkowo należy usunąć wszelkie piórka i pałki. O ile mięso upiecze się i zabije niepożądane mikroby, to pozostałości piór spalą się i będzie swąd, nie wspominając już o smaku złym smaku.
grill klasyczny KAMIS
Mięso przełożyliśmy do głębokiej miski. Do tego dodaliśmy 4 łyżeczki musztardy i całą zawartość opakowania przyprawy. Dobrze jest dodać odrobinę oleju. Wszystko to, Jacek dokładnie wymieszał ręką i wyłożyliśmy na rozgrzanego grilla.

Mięso należy często przewracać, aby uniknąć efektu przypalenia, a zarazem surowości mięsa. Mięso z kurczaka jest mięsem delikatnym. Celowo je wybraliśmy ze względu na szybkie przyrządzenie. Skrzydełka w przeciwieństwie do podudzi są cieńsze i wymagają krótszej obróbki termicznej.

skrzydełka z grilla

grillowane skrzydełka

Ocena końcowa

Jak widać było na filmie, Panowie z budowy byli bardzo zadowoleni, że sami nie muszą martwić się o prowiant w przerwie obiadowej. Co więcej, jednoznacznie stwierdzili, że to co im zaserwowaliśmy było bardzo dobre. Zależało nam na obiektywnej ocenie naszej kuchni, więc w odpowiedzi usłyszeliśmy: Wszystko SUPER, tylko mało. Następnym razem kupimy więcej :)

My oceniamy naszą kulinarną wyprawę na 5+. Powstał ciekawy wpis na bloga, zrobiliśmy film na YouTube i spędziliśmy fajnie czas. Myślę, że od teraz takich akcji w naszym wykonaniu będzie więcej :)

3 komentarze do wpisu „Grillujemy na budowie – test produktów KAMIS + FILM”

  1. Wygląda smacznie, uwielbiam skrzydełka w każdej postaci. Ale momentami filmik zbyt jasny, jakby za dużo światła czy coś…

    Odpowiedz
    • Cześć. Dzięki za celną uwagę, bo na filmie rzeczywiście momentami jest za dużo kontrastu.

      Następne filmy będą już o nieeeeeebo lepsze, bo kolejne odcinki nagrywamy z profesjonalną ekipą filmową! :) Zaglądaj do nas jak najczęściej, bo to co przygotowujemy na najbliższe tygodnie, to prawdziwa BOMBA! Będą nie tylko filmy, ale nie zdradzę o co chodzi :)

      Odpowiedz

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.