Home Kuchnia Rozgrzewająca zupa meksykańska na jesienne chłody

Rozgrzewająca zupa meksykańska na jesienne chłody

2 min read
0
0
rozgrzewająca zupa meksykańska

Przed nami okres chłodów, deszczu i wilgoci. Przy takie aurze, aż miło wchodzi się do ciepłego mieszkania. Temperatura kilku stopni na plusie daje odczucie większego zimna niż -5 w zimie. W długie jesienne wieczory dobrze jest zaszyć się w zaciszu pokoju z kubkiem czegoś ciepłego. Dlatego dziś polecamy rozgrzewającą zupę meksykańską z dużą ilością pieprzu cayenne.

Składniki:

  • 40 dag mielonego mięsa
  • puszka kukurydzy
  • puszka pomidorów krojonych
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego 30%
  • puszka fasoli czerwonej
  • 1 papryka czerwona
  • 1 mały sok pomidorowy
  • 1 łyżeczka ziarenek smaku Winiary
  • 3 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki w proszku
  • pół łyżeczki pieprzu cayenne
  • łyżka oleju do smażenia

rozgrzewająca zupa meksykańska

Mięso podsmaż na oleju. Mieszaj, aby ładnie się rozpadło. W garnku zagotuj wodę, dodaj mięso, pomieszaj. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, przykryj pokrywką i gotuj 10 minut. W tym czasie przygotuj warzywa.

Paprykę umyj, wytnij gniazdko nasienne i pokrój w kostkę. Kukurydzę i fasolę otwórz, odcedź. Dodaj warzywa do zupy wraz z pozostałymi składnikami. Wymieszaj gotuj jeszcze 5 minut. Dodaj przyprawy i zupa gotowa.

Load More Related Articles
Load More By Paula Andrzejewska
Load More In Kuchnia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Check Also

Prosto z pieca: Chrupiące zapiekanki z pieczarkami. Ten smak uzależnia…

Chrupiąca, miękka w środku, z soczystymi pieczarkami i ciągnącym serem. Chrupiące zapiekan…