Kategorie
Danie główne Desery Kuchnia Nowości

Pierogi z leśnymi jagodami

 

Wysyp jagód trwa, więc wykorzystajmy to do przygotowania ich na wiele sposobów. Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam pierogi z jagodami i cukrem polane śmietaną.

Ciasto zagniatamy jak na pierogi – szklanka mąki pszennej, 1 jajo oraz woda. Jagody należy delikatnie opłukać i powoli sklejać pierożki.

Pamiętajcie, że takie pirogi gotuje się krótko. W przeciwnym razie rozgotują się i nie będą smaczne.

Paula Andrzejewska

Autor: Paula Andrzejewska

Cześć! Nazywam się Paula Andrzejewska i jestem technologiem żywności (magister inżynier). Wiem z czego się składa i co zawiera (z chemii właśnie!). Pracowałam również w kilku zakładach produkujących żywność: w laboratorium i na stanowiskach kierowniczych/managerskich. Chcę pokazać Ci w jaki sposób producenci żywności obchodzą prawo, które produkty to prawdziwe perełki, a które totalne porażki.

W odpowiedzi na “Pierogi z leśnymi jagodami”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.