Tortilla z kurczakiem i warzywami
Często biorę udział w różnych konkursach kulinarnych. Tym razem moim zadaniem było wymyślić danie z kurczaka przy użyciu Papirusa…
Często biorę udział w różnych konkursach kulinarnych. Tym razem moim zadaniem było wymyślić danie z kurczaka przy użyciu Papirusa…
Dzisiejszy wpis został zainspirowany mailem jaki ostatnio dostałam od internautki Ewy. Otóż zostałam poproszona o większą ilość przepisów na potrawy bez glutenu. Przy okazji jeszcze raz dziękuję za miłe słowa odnośnie mojej (naszej) pracy związanej z blogiem. Dzięki Waszym komentarzom i ciepłym słowom wsparcia, wiemy z Jackiem, że gdzieś tam jesteście i nas wspieracie w tym co robimy.
Z racji tego, że do wiosny jeszcze trochę, przygotowałam tartę ze szpinakiem, serem feta i pomidorami. Przepis oceniam na 5*. Spód wyszedł idealnie kruchy, a dodatek pomidorów nie tylko uzupełnia smak fety, ale również sprawia, że tarta wygląda po prostu ładnie :)
Bardzo lubię śmietanowe sosy z makaronem, a gdy dostałam od Winiary nowość z serii „Pomysłu na..” pomyślałam, że nie będzie łatwo go ocenić, bo to jednak produkt instant. Sosów z torebek nie używam zbyt często, ale gdy brakuje mi czasu lub gotuję w warunkach „polowych”, to jest to bardzo wygodne rozwiązanie. Ale czy na pewno smaczne? Różnie bywa z tego typu produktami, rożne mamy też podniebienia… Ile osób, tyle opinii.
Uwielbiam makaron, uwielbiam szpinak, uwielbiam ser pleśniowy. Po połączeniu tych 3 składników powstał pyszny sos szpinakowy do makaronu na obiad….
Już od jakiegoś czasu chodziła za mną zapiekanka makaronowa. Ponieważ miałam zachomikowany włoski makaron, to postanowiłam, że go wykorzystam. Tym…
W nawiązaniu do wczorajszej zapowiedzi Jacka na Facebooku z radością potwierdzam, że w ostatnich dniach nawiązaliśmy ciekawą współpracę z marką…
Boczniaki to bardzo smaczne grzyby. Można je kupić w supermarkecie albo wyhodować samemu na gotowym podłożu. Ja akurat dostałam już wyhodowane i tradycyjnie już przygotowałam kotlety a’la schabowe z boczniaków, które uwielbiam! Jednak, aby grzyby szybko nam się nie znudziły w tej formie, udusiłam je w sosie śmietanowym. Z ugotowanym ryżem na sypko i świeżą sałatą smakowały wybornie.