Kategorie
Kuchnia Nowości

Podsumowanie akcji – KUCHNIA BARDZO WŁOSKA 2012

Moi drodzy! To była pierwsza organizowana przez ze mnie akcja kulinarna. Do akcji zakwalifikowało się się
84 uczestników, którzy zgłosili 153 przepisy rodem z kuchni włoskiej. Kończąc akcję miałam twardy orzech do zgryzienia i po wielu godzinach wertowania i waszych przepisów musiałam podjąć decyzję, które receptury powinnam wyróżnić.

Aby wyklarować werdykt postanowiłam podzielić przepisy na kategorie i w każdej wyróżnić aż 3. Nie było łatwo wybrać, bo wszystkie przepisy były wyjątkowe, a zdjęcia po prostu nieziemskie. Dodam, że w swojej decyzji kierowałam się waszą pomysłowością, prostotą dania i efektownym podaniem. Wyróżniłam przepisy które z miłą chęcią sama wypróbuję.

Dla uporządkowania akcji wyróżnione przepisy zostały podlinkowane do autorskich blogów.

Makaron

Ryby i owoce morz

Deser

Pizza

Przystawka

 

Wszystkim 84 uczestnikom serdecznie dziękuję za wzięcie udziału w mojej akcji.

Paula Andrzejewska

Autor: Paula Andrzejewska

Cześć! Nazywam się Paula Andrzejewska i jestem technologiem żywności (magister inżynier). Wiem z czego się składa i co zawiera (z chemii właśnie!). Pracowałam również w kilku zakładach produkujących żywność: w laboratorium i na stanowiskach kierowniczych/managerskich. Chcę pokazać Ci w jaki sposób producenci żywności obchodzą prawo, które produkty to prawdziwe perełki, a które totalne porażki.

2 odpowiedzi na “Podsumowanie akcji – KUCHNIA BARDZO WŁOSKA 2012”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.