Makaron z serem i pomidorkami

makaron z serem

Odkąd zakochałam się w makaronach moim marzeniem było pojechać do Włoch i smakować się bez końca w potrawach z ich udziałem. Na szczęście w naszych sklepach są oryginalne włoskie makarony Barilla, dzięki temu co dzień mogę poczuć się jak w Italii.

Dziś proponuję makaron w kształcie skręconych rurek o przekroju litery „S” z dodatkiem chudego twarogu z pomidorkami.

Dla 2 osób potrzebujemy:

  • makaron
  • 100 g chudego sera twarogowego
  • łyżka masła Osełka
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • listki świeżego oregano
  • sól do smaku

Makaron gotowałam niecałe 9 minut w lekko osolonej wodzie, aby na pewno wyszło al’dente. Makaronu po ugotowaniu nie przelewam wodą, tylko odcedzam na durszlaku i nakładam na talerze i dodaję masło. Twaróg rozdrobnić widelcem i posypać nim makaron. Podawać z pomidorami koktajlowymi i świeżymi liśćmi oregano lub bazylii. Do smaku posypać solą.

Przypominam tym którzy nie wiedzą/nie pamietają o mojej akcji Kuchnia Bardzo Włoska 2012.

Kuchnia Bardzo Włoska 2012
Paula Andrzejewska

Autor: Paula Andrzejewska

Chociaż Jak Po Maśle miał być tylko blogiem kulinarnym, to bardzo szybko stał się czymś więcej. Dzisiaj jest to miejsce, w którym dzielę się z Wami moją pasją do gotowania, szycia i fotografowania.

Jedna myśl na temat “Makaron z serem i pomidorkami”

  1. Lubię takie proste dania z makaronami a włoskie makarony kupiłam w Lidlu,mają duży wybór:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.