Smażone boczniaki a’la schabowe


Dostałam pęk boczniaków ostrygowatych z prywatnej hodowli. Identyczne można bez trudu kupić w supermarkecie czy bazarku pakowane na styropianowej tacce. Wegetariańskie kotlety z tych grzybów to mój ulubiony sposób na boczniaki.


Składniki:

  • boczniak
  • bułka tarta
  • mąka pszenna
  • jaja
  • sól, pieprz
  • olej

Oczyszczone boczniaki kolejno obtaczamy w mące, rozkłóconym jaju z solą i pieprzem oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju aż się zarumienią.

Paula Andrzejewska

Autor: Paula Andrzejewska

Chociaż Jak Po Maśle miał być tylko blogiem kulinarnym, to bardzo szybko stał się czymś więcej. Dzisiaj jest to miejsce, w którym dzielę się z Wami moją pasją do gotowania, szycia i fotografowania.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.