Smażone boczniaki a’la schabowe


Dostałam pęk boczniaków ostrygowatych z prywatnej hodowli. Identyczne można bez trudu kupić w supermarkecie czy bazarku pakowane na styropianowej tacce. Wegetariańskie kotlety z tych grzybów to mój ulubiony sposób na boczniaki.


Składniki:

  • boczniak
  • bułka tarta
  • mąka pszenna
  • jaja
  • sól, pieprz
  • olej

Oczyszczone boczniaki kolejno obtaczamy w mące, rozkłóconym jaju z solą i pieprzem oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju aż się zarumienią.

6 komentarzy do wpisu „IKEA Fika – recenzja książki

  1. Książka wydaje się być świetna ! Gdybyście byli uprzejmi powiedzieć jak się cenowo ma, to byłabym szalenie wdzięczna :)
    Ano i mam taki problem, bo nie wiem czy tylko ja tak mam, ale odkąd przenieśliście się na tą nową domenę (wydaje mi się że to może być przyczyną) na stronie głównej nie wyświetlają mi się nowsze przepisy :( muszę wchodzić na ostatni wpis, czyli o zupie paprykowej i na dole dopiero pod komentarzami szukać w spisie „najnowsze wpisy”.

    Nie jest to jakiś ogromny problem ale lubię widzieć na głównej stronie że jest coś nowego i kto co zamieścił. ;)

    • A co pokazuje Ci się na samej górze? Jest to zdjęcie z Chmielaków, a dopiero poniżej zdjęcia pozostałych wpisów? Jeżeli tak, to wszystko jest OK, bo każdy odcinek JPM Przed Kamerą jest promowany na samej górze.

      Niemniej jednak, taki sposób prezentacji nowości nie jest najlepszy i będziemy go zmieniać i poprawiać :)

      • Pokazuje mi się konkurs z rybą po grecku :(
        a mnie ten sposób się podoba ;) fajne są te prostokąciki z najnowszymi wpisami, z Pauli uśmiechniętą buźką i Twoją poważna miną ;p i to że najnowszy odcinek na yt jest widoczny. Mnie się podoba.

  2. Byłem wczoraj w IKEA, ale chyba będę musiał pojechać tam jeszcze raz w najbliższych dniach… bo nie widziałem wcześniej tej książki, a zdjęcia w niej wyglądają jak 3D!

Dodaj komentarz