Strona główna Kuchnia Ciasta Polewa czekoladowa do ciasta

Polewa czekoladowa do ciasta

1 minut czytania
0
0

Przepis na tą polewę mam od mojej mamy. Receptura jest niezawodna i uniwersalna. Kiedyś się przełamałam i próbowałam zrobić polewę z prawdziwej  czekolady, ale wyszła z t ego twarda kluska, natomiast Ta polewa nigdy mnie nie zawiodła. Jest tak prosta w wykonaniu, składniki zawsze mamy w lodówce, po prostu doskonała.

Składniki możemy dodawać „na oko”:

  • 2 cm paska masła
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki mleka

Wszystkie składniki łączymy w rondelku, rozpuszczamy nad małym płomieniem niedopuszczając do zagotowania. Mieszać do momentu rozpuszczenia wszystkich składników. Gorącą polewą polewać przygotowane ciasta.

Wczytaj więcej podobnych artykułów
Load More By Paula Andrzejewska
Load More In Ciasta

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *