Dania jednogarnkowe

Makaron z serem i pomidorkami

makaron z serem

Odkąd zakochałam się w makaronach moim marzeniem było pojechać do Włoch i smakować się bez końca w potrawach z ich udziałem. Na szczęście w naszych sklepach są oryginalne włoskie makarony Barilla, dzięki temu co dzień mogę poczuć się jak w Italii.

Dziś proponuję makaron w kształcie skręconych rurek o przekroju litery „S” z dodatkiem chudego twarogu z pomidorkami.

Dla 2 osób potrzebujemy:

  • makaron
  • 100 g chudego sera twarogowego
  • łyżka masła Osełka
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • listki świeżego oregano
  • sól do smaku

Makaron gotowałam niecałe 9 minut w lekko osolonej wodzie, aby na pewno wyszło al’dente. Makaronu po ugotowaniu nie przelewam wodą, tylko odcedzam na durszlaku i nakładam na talerze i dodaję masło. Twaróg rozdrobnić widelcem i posypać nim makaron. Podawać z pomidorami koktajlowymi i świeżymi liśćmi oregano lub bazylii. Do smaku posypać solą.

Przypominam tym którzy nie wiedzą/nie pamietają o mojej akcji Kuchnia Bardzo Włoska 2012.

Kuchnia Bardzo Włoska 2012
1 Comment

1 Comment

  1. Mariola 1975

    04/11/2012 at 19:18

    Lubię takie proste dania z makaronami a włoskie makarony kupiłam w Lidlu,mają duży wybór:)

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Cześć! Jesteśmy Paula i Jacek i stworzyliśmy tego bloga, aby podzielić się z Tobą naszymi pasjami. Gotujemy, blogujemy, szyjemy, nagrywamy filmy i robimy zdjęcia. Wszystko to ze szczyptą humoru, autoironii i naszego stylu życia znajdziesz na Jak Po Maśle. Liczymy, że znajdziesz tu coś dla siebie :)

Cookies / Ciasteczka

Serwis Jak Po Maśle wykorzystuje pliki cookies. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że wyrażasz na to zgodę i akceptujesz naszą politykę prywatności.

przepisy kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top Blogi

Smaczneblogi.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2012 - 2017 Jak Po Maśle.

To Top