Home Okazjonalna Dania jednogarnkowe Makaron z serem i pomidorkami

Makaron z serem i pomidorkami

1 min read
1
0
makaron z serem

Odkąd zakochałam się w makaronach moim marzeniem było pojechać do Włoch i smakować się bez końca w potrawach z ich udziałem. Na szczęście w naszych sklepach są oryginalne włoskie makarony Barilla, dzięki temu co dzień mogę poczuć się jak w Italii.

Dziś proponuję makaron w kształcie skręconych rurek o przekroju litery „S” z dodatkiem chudego twarogu z pomidorkami.

Dla 2 osób potrzebujemy:

  • makaron
  • 100 g chudego sera twarogowego
  • łyżka masła Osełka
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • listki świeżego oregano
  • sól do smaku

Makaron gotowałam niecałe 9 minut w lekko osolonej wodzie, aby na pewno wyszło al’dente. Makaronu po ugotowaniu nie przelewam wodą, tylko odcedzam na durszlaku i nakładam na talerze i dodaję masło. Twaróg rozdrobnić widelcem i posypać nim makaron. Podawać z pomidorami koktajlowymi i świeżymi liśćmi oregano lub bazylii. Do smaku posypać solą.

Przypominam tym którzy nie wiedzą/nie pamietają o mojej akcji Kuchnia Bardzo Włoska 2012.

Kuchnia Bardzo Włoska 2012
  • Łazanki z cukinią

    I znowu zabrakło mi pomysłu na obiad. Czasem mam takie chwile, że na prawdę nie wiem co ug…
  • Makaron z serem, boczkiem i cebulką

    Makaron z serem na obiad, to sposób na szybkie, sycące i smaczne danie. Oprócz sosów i zap…
Load More Related Articles
Load More By Paula Andrzejewska
Load More In Dania jednogarnkowe

One Comment

  1. Mariola 1975

    04/11/2012 at 19:18

    Lubię takie proste dania z makaronami a włoskie makarony kupiłam w Lidlu,mają duży wybór:)

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Check Also

„Włoska zupa weselna” – wersja na ostro

Kiedy pierwszy raz usłyszałam: „Włoska zupa weselna”, pomyślałam sobie, że to …