Grill

Masło ziołowo – czosnkowe

masło czosnkowe

Uwielbiam masło czosnkowe, dlatego robię je sama. Zakochałam się w nim odkąd pierwszy raz miałam okazje je spróbować. Sama uprawiam zioła, więc to sama frajda zrobić takie masełko.

Składniki:

  • kostka prawdziwego masła
  • świeże zioła np.: rozmaryn, cząber, oregano, bazylia
  • czosnek – 1,2 ząbki

Wykonanie jest bardzo proste. Należy wcześniej wyjąć masło, aby zmiękło. Zioła należy posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę i połączyć z miękkim masłem. Łyżką wygładzić powierzchnię i gotowe!

2 Comments

2 Comments

  1. Nike

    10/02/2013 at 13:07

    Wygląda przepysznie.
    Lecz wolę kupić gotową chrupiącą bagietkę odrazu z masłem :)

  2. Pers10

    05/06/2012 at 09:23

    Również lubię takie masło, używam go do grzanek. Twoje wygląda smakowicie!

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

The Latest

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Cookies / Ciasteczka

Serwis Jak Po Maśle wykorzystuje pliki cookies. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że wyrażasz na to zgodę i akceptujesz naszą politykę prywatności.

przepisy kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top Blogi

Smaczneblogi.pl

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top