Home Okazjonalna Dania jednogarnkowe Kremowe szparagi z masłem

Kremowe szparagi z masłem

1 min read
1
0

Zupełnie zapomniałam o wpisie dotyczącym szparagów. Może dlatego, że nie są moim ulubionym smakołykiem? Jednak kupując pierwsze pachnące truskawki nie mogłam się oprzeć świeżym i „trzeszczącym” szparagom.

Postanowiłam przygotować je w sposób tradycyjny – z masłem.

Do przygotowania tego dania potrzebowałam:

  • pęczek białych szparagów
  • 50 g masła
  • sól

Szparagi opłukałam, obrałam przy pomocy ostrego noża. Nie posiadam specjalnego garnka do gotowania tych warzyw, dlatego zawsze związuje je nitką i gotuję w najwyższym garnku jaki mam, tak aby szparagi do główki były zamoczone w wodzie i gotuje do miękkości (ok.15 minut).

Po wyjęciu polewam masłem i solę. Smacznego:)

Load More Related Articles
Load More By Paula Andrzejewska
Load More In Dania jednogarnkowe

One Comment

  1. […] na szparagi w pełni, aż trudno niczego z nich nie przyrządzić lub choćby zjeść je z masłem. W tym roku postanowiłam przygotować tartę. Przepis pochodzi z kalendarza Thermomix jaki […]

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Check Also

„Włoska zupa weselna” – wersja na ostro

Kiedy pierwszy raz usłyszałam: „Włoska zupa weselna”, pomyślałam sobie, że to …