Dania jednogarnkowe

Kremowe szparagi z masłem

Zupełnie zapomniałam o wpisie dotyczącym szparagów. Może dlatego, że nie są moim ulubionym smakołykiem? Jednak kupując pierwsze pachnące truskawki nie mogłam się oprzeć świeżym i „trzeszczącym” szparagom.

Postanowiłam przygotować je w sposób tradycyjny – z masłem.

Do przygotowania tego dania potrzebowałam:

  • pęczek białych szparagów
  • 50 g masła
  • sól

Szparagi opłukałam, obrałam przy pomocy ostrego noża. Nie posiadam specjalnego garnka do gotowania tych warzyw, dlatego zawsze związuje je nitką i gotuję w najwyższym garnku jaki mam, tak aby szparagi do główki były zamoczone w wodzie i gotuje do miękkości (ok.15 minut).

Po wyjęciu polewam masłem i solę. Smacznego:)

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Tarta ze szparagami i szynką : blog kulinarny i modowy

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Cześć! Jesteśmy Paula i Jacek i stworzyliśmy tego bloga, aby podzielić się z Tobą naszymi pasjami. Gotujemy, blogujemy, szyjemy, nagrywamy filmy i robimy zdjęcia. Wszystko to ze szczyptą humoru, autoironii i naszego stylu życia znajdziesz na Jak Po Maśle. Liczymy, że znajdziesz tu coś dla siebie :)

Cookies / Ciasteczka

Serwis Jak Po Maśle wykorzystuje pliki cookies. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że wyrażasz na to zgodę i akceptujesz naszą politykę prywatności.

przepisy kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top Blogi

Smaczneblogi.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2012 - 2017 Jak Po Maśle.

To Top