Moje Risotto

1 min read
0
0

Risotto według mojej wersji to szybka recepta na pełnowartościowy i sycący posiłek dla całej rodziny.

 

Porcja dla 3 osób
Składniki:

  • 2 torebki ryżu basmatti
  • 400 g fileta z kurczaka
  • 1/4 małego pora (posiekać)
  • kukurydza z puszki
  • mrożona marchewka z groszkiem
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • bazylia (najlepiej świeża, ale może być suszona)
  • 10 dag suszonych pomidorów
  • sól, pieprz

Ryż wrzucam na wrzątek, z minutnikiem w ręku gotuję dokładnie 15 minut. W tym czasie cebulkę szklę na maśle, na  drugiej patelni smażę pokrojone w kostkę mięso, solę i pieprzę do smaku. Do usmażonego mięsa dodaję warzywa,  pomidory, cebulę i czosnek, podgrzewam. Tuż przed podaniem mieszam zawartość patelni z ryżem z dodatkiem świeżej bazylii. Wisienką na torcie będzie posypanie dania startym parmezanem.

Load More Related Articles
Load More By Paula Andrzejewska
Load More In Dania jednogarnkowe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Check Also

„Włoska zupa weselna” – wersja na ostro

Kiedy pierwszy raz usłyszałam: „Włoska zupa weselna”, pomyślałam sobie, że to …