Home Okazjonalna Dania jednogarnkowe Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

1 min read
2
0

 

Dzisiaj ciąg dalszy szaleństw z młodej kapusty. Tym razem przygotowałam bigos z młodej kapusty. Pyszny, lekki i szybko się robi.

Składniki:

  • główka młodej kapusty
  • 300 g karkówki lub szynki wieprzowej
  • 1 cebula
  • koncentrat pomidorowy
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • przyprawa uniwersalna (przepis tutaj)

Mięso myję i kroję w kostkę. Na patelni smażę drobno posiekaną cebulę, następnie dodaję mięso i dalej smażę. Do garnka w którym będziemy gotować bigos, wlewam szklankę wody, przekładam mięso i duszę. W trakcie duszenia mięsa dodaję przyprawy i łyżkę koncentratu pomidorowego. W tym czasie siekam kapustę i po kilku minutach dodaję do bigosu. Gotować do miękkości.

 

Load More Related Articles
Load More By Paula Andrzejewska
Load More In Dania jednogarnkowe

2 komentarze

  1. Rafasia

    13/06/2012 at 10:14

    Spróbuję, bo naprawdę wydaje się lekki :)

    Reply

    • Jak Po Maśle

      Jak Po Maśle

      13/06/2012 at 11:26

       Polecam:)

      Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Check Also

„Włoska zupa weselna” – wersja na ostro

Kiedy pierwszy raz usłyszałam: „Włoska zupa weselna”, pomyślałam sobie, że to …