Home Okazjonalna Dania jednogarnkowe Młoda kapusta z koperkiem

Młoda kapusta z koperkiem

1 min read
0
0

Od dawna nie mogłam doczekać się aż kupię wiosną młodą kapustę. Ten smak, ta chrupkość… Młoda kapusta jest idealna do przygotowania z koperkiem – koniecznie świeżym!

Składniki:

  • główka młodej kapusty
  • pęczek świeżego koperku
  • sól
  • 2 łyżki śmietany 18%

Kupiłam dość małą główkę, wyszły z niej 2 większe porcje lub 3 małe. Wykonanie tego przepisu jest banalnie proste. Kapustę obieram z wierzchnich liści, spłukuję wodą, wycinam głąb (zjadam:)  i grubo siekam.

Posiekaną kapustę wrzucam go garnka – wrzucam aż będzie wystawać z garnka, ponieważ w trakcie gotowania „usiądzie”, dodaję pół szklanki wody. Gotuję pod przykryciem kilka minut. Pod koniec gotowania dodaję sól i 2 łyżki mąki oraz posiekany koperek.

Teraz tylko jeść! Można samodzielnie albo do mięska i ziemniaków.

 

Load More Related Articles
Load More By Paula Andrzejewska
Load More In Dania jednogarnkowe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Check Also

„Włoska zupa weselna” – wersja na ostro

Kiedy pierwszy raz usłyszałam: „Włoska zupa weselna”, pomyślałam sobie, że to …