Dania jednogarnkowe

Młoda kapusta z koperkiem

Od dawna nie mogłam doczekać się aż kupię wiosną młodą kapustę. Ten smak, ta chrupkość… Młoda kapusta jest idealna do przygotowania z koperkiem – koniecznie świeżym!

Składniki:

  • główka młodej kapusty
  • pęczek świeżego koperku
  • sól
  • 2 łyżki śmietany 18%

Kupiłam dość małą główkę, wyszły z niej 2 większe porcje lub 3 małe. Wykonanie tego przepisu jest banalnie proste. Kapustę obieram z wierzchnich liści, spłukuję wodą, wycinam głąb (zjadam:)  i grubo siekam.

Posiekaną kapustę wrzucam go garnka – wrzucam aż będzie wystawać z garnka, ponieważ w trakcie gotowania „usiądzie”, dodaję pół szklanki wody. Gotuję pod przykryciem kilka minut. Pod koniec gotowania dodaję sól i 2 łyżki mąki oraz posiekany koperek.

Teraz tylko jeść! Można samodzielnie albo do mięska i ziemniaków.

 

Click to comment

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Cześć! Jesteśmy Paula i Jacek i stworzyliśmy tego bloga, aby podzielić się z Tobą naszymi pasjami. Gotujemy, blogujemy, szyjemy, nagrywamy filmy i robimy zdjęcia. Wszystko to ze szczyptą humoru, autoironii i naszego stylu życia znajdziesz na Jak Po Maśle. Liczymy, że znajdziesz tu coś dla siebie :)

Cookies / Ciasteczka

Serwis Jak Po Maśle wykorzystuje pliki cookies. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że wyrażasz na to zgodę i akceptujesz naszą politykę prywatności.

przepisy kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top Blogi

Smaczneblogi.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2012 - 2017 Jak Po Maśle.

To Top