Ciasta

Tarta z malinami i jagodami

Obfitość letnich owoców na każdym kroku mnie inspiruje i zachęca do pieczenia kolejnych pysznych ciast. Tak jak poprzednio i tym razem upiekłam tartę. Na targu kupiłam świeże maliny (odmiana nie należąca do deserowych, a dzięki temu soczysta) oraz leśne jagody.

Przepis na ciasto kruche na spód tarty już był. Po podpieczeniu ciasta równo wyłożyłam na przemian owoce, a na wierzch ubite na puch jajka z cukrem. Upieczoną tartę posypać cukrem pudrem.

W opinii mojego męża to najlepsza tarta owocowa jaką jadł. Lepszej opinii nie potrzebuję.

 

Przepis bierze udział w akcji:

 

2 komentarze

2 Comments

  1. Pola

    13/07/2016 at 17:02

    Ile najlepiej dać jajek i cukru?

  2. Kuchenny bałagan

    23/07/2012 at 18:08

    Jest po prostu cudowna! :)

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Cześć! Jesteśmy Paula i Jacek i stworzyliśmy tego bloga, aby podzielić się z Tobą naszymi pasjami. Gotujemy, blogujemy, szyjemy, nagrywamy filmy i robimy zdjęcia. Wszystko to ze szczyptą humoru, autoironii i naszego stylu życia znajdziesz na Jak Po Maśle. Liczymy, że znajdziesz tu coś dla siebie :)

Cookies / Ciasteczka

Serwis Jak Po Maśle wykorzystuje pliki cookies. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że wyrażasz na to zgodę i akceptujesz naszą politykę prywatności.

przepisy kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top Blogi

Smaczneblogi.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2012 - 2017 Jak Po Maśle.

To Top