Home Kuchnia Ciasta Tarta z malinami i jagodami

Tarta z malinami i jagodami

1 min read
2
0

Obfitość letnich owoców na każdym kroku mnie inspiruje i zachęca do pieczenia kolejnych pysznych ciast. Tak jak poprzednio i tym razem upiekłam tartę. Na targu kupiłam świeże maliny (odmiana nie należąca do deserowych, a dzięki temu soczysta) oraz leśne jagody.

Przepis na ciasto kruche na spód tarty już był. Po podpieczeniu ciasta równo wyłożyłam na przemian owoce, a na wierzch ubite na puch jajka z cukrem. Upieczoną tartę posypać cukrem pudrem.

W opinii mojego męża to najlepsza tarta owocowa jaką jadł. Lepszej opinii nie potrzebuję.

 

Przepis bierze udział w akcji:

 

Load More Related Articles
Load More By Paula Andrzejewska
Load More In Ciasta

2 komentarze

  1. Pola

    13/07/2016 at 17:02

    Ile najlepiej dać jajek i cukru?

    Reply

  2. Kuchenny bałagan

    23/07/2012 at 18:08

    Jest po prostu cudowna! :)

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Check Also

„Włoska zupa weselna” – wersja na ostro

Kiedy pierwszy raz usłyszałam: „Włoska zupa weselna”, pomyślałam sobie, że to …