Danie główne

Pierogi z leśnymi jagodami

leśne jagody

 

Wysyp jagód trwa, więc wykorzystajmy to do przygotowania ich na wiele sposobów. Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam pierogi z jagodami i cukrem polane śmietaną.

Ciasto zagniatamy jak na pierogi – szklanka mąki pszennej, 1 jajo oraz woda. Jagody należy delikatnie opłukać i powoli sklejać pierożki.

Pamiętajcie, że takie pirogi gotuje się krótko. W przeciwnym razie rozgotują się i nie będą smaczne.

1 Comment

1 Comment

  1. Zegadlo

    17/07/2012 at 11:22

    Ale mam na nie ochotę:)

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

The Latest

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Cookies / Ciasteczka

Serwis Jak Po Maśle wykorzystuje pliki cookies. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że wyrażasz na to zgodę i akceptujesz naszą politykę prywatności.

przepisy kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top Blogi

Smaczneblogi.pl

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top