Nowości

Kulinarne warsztaty w kuchni Winiary – 09.05.2012r.

Stało się! Zostałam wybrana do grona Przyjaciół Winiary. 9 maja odbyło się pierwsze spotkanie Blogerów – Przyjaciół. Warsztaty kulinarne odbyły się w Warszawie, w kuchni Winiary. Razem z 6 innymi blogerami miałam okazję gotować z Tomkiem Woźniakiem. Podczas kulinarnych eskapad, chętnie słuchaliśmy rad i wskazówek Szefa Kuchni Winiary – p. Jerzego Pasikowskiego.

Muszę przyznać, że na samym początku spotkania był stres i to nie tylko u mnie! Niby wszyscy spotkaliśmy się w tym miejscu, bo łączy nas pasja gotowania, ale zdenerwowanie zrobiło swoje. Energiczny i nieco ekscentryczny Tomek Woźniak szybko rozładował atmosferę już na samym początku. Razem z ochotnikami przygotował kilka swoich potraw:

  1. Truskawki z bitą śmietaną i bezami (przepis)
  2. Mrożoną herbatę z miętą (przepis)
  3. Surówka z zielonymi szparagami i kozim serem (przepis)
  4. Aromatyczny kuskus z kurczakiem (przepis)

W kolejnej części spotkania Tomek udzielił nam kilka wskazówek odnośnie fotografii. Gdy odłożyliśmy nasze lustrzanki mogliśmy przejść do kuchni i GOTOWAĆ!

Podzielono nas na 7 grup – w każdej jeden bloger oraz dwie osoby zatrudnione w Nestle. Pierwszy zadaniem było przygotować (wymieniony wyżej) kuskus z kurczakiem sugerując się przepisem Tomka. Jakże różne były interpretacje tego dania, ale muszę przyznać, że spróbowałam wszystkich i były pyszne.

Po tym zadaniu przyszedł czas na gotowanie dań innych blogerów. Łącznie przygotowano 7 dań. Najprzyjemniejsza okazała się degustacja naszych popisów kulinarnych. Na końcu otrzymaliśmy upominek od firmy Winiary. Strzałem w dziesiątkę  okazała się książka o fotografii kulinarnej, która przyda się w codziennych zmaganiach z aparatem.

Gdy wracałam do domu, myślałam już o kolejnym spotkaniu Przyjaciół Winiary. Nie mogę się już doczekać:))

 

Dla chcących więcej zapraszam do obejrzenia jedynej video-relacji ze spotkania w kuchni Winiary w Warszawie:

 

Autorką zdjęć w tym poście jest: Anna Soroka

 

5 komentarzy

5 Comments

  1. Pingback: Kuskus z kurczakiem : Jak Po Maśle

  2. Pingback: Mrożona herbata z miętą : Jak Po Maśle

  3. Pingback: Truskawki z bitą śmietaną i bezami : Jak Po Maśle

  4. Pingback: Surówka z zielonymi szparagami i kozim serem : Jak Po Maśle

  5. Waniliowa Chmurka

    24/05/2012 at 06:35

    uwielbiam warsztaty!:D super

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Cześć! Jesteśmy Paula i Jacek i stworzyliśmy tego bloga, aby podzielić się z Tobą naszymi pasjami. Gotujemy, blogujemy, szyjemy, nagrywamy filmy i robimy zdjęcia. Wszystko to ze szczyptą humoru, autoironii i naszego stylu życia znajdziesz na Jak Po Maśle. Liczymy, że znajdziesz tu coś dla siebie :)

Cookies / Ciasteczka

Serwis Jak Po Maśle wykorzystuje pliki cookies. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że wyrażasz na to zgodę i akceptujesz naszą politykę prywatności.

przepisy kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top Blogi

Smaczneblogi.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2012 - 2017 Jak Po Maśle.

To Top