Home Kuchnia Desery Domowe Lizaki Lodowe czyli Lody na Patyku

Domowe Lizaki Lodowe czyli Lody na Patyku

1 min read
1
0

Od dawna planowałam kupić foremki do wykonywania domowych lizaków lodowych. Jak tylko pojawiły się w Rossmannie bez wahania je kupiłam (7 zł / 12 szt). Na pierwszy ogień postanowiłam przygotować brzoskwiniowe kremowe lody. Z podanych składników powstaje 12 pysznych lizaków lodowych. Domowe lody to przede wszystkim zdrowa przekąska dla dzieci, a dla dorosłych sposób na upały. A propos upałów, wczoraj u mnie o 14.00 w cieniu było 32 st.C.

Składniki:

  • pół puszka brzoskwiń w puszcze (plus sok)
  • serek homogenizowany (naturalny lub waniliowy)
  • 2 łyżki cukru pudru
  • pół szklanki wody
  • pół cytryny – sok+ skórka

Zetrzeć skórkę z cytryny, sok wycisnąć i zmiksować w blenderze z pozostałymi składnikami na gładką masę. Wylać do przygotowanych wcześniej foremek. Czas zamrażania minimum 4 godziny.

Po wyjęciu z zamrażarki, po zewnętrznej stronie foremki, polać letnia wodą.

Load More Related Articles
Load More By Paula Andrzejewska
Load More In Desery

One Comment

  1. asieja

    09/07/2012 at 07:31

    świetne są taki lodowe pudełeczka pełne słodkości. ja wczoraj również kombinowałam – malon z kokosem!

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Check Also

Zupka chińska jest z Japonii

Chyba każdy z nas jadł kiedyś tzw. chińską zupkę. Właściwie nie wiem skąd nazwa chińska, s…