Home Kuchnia Ciasta Cantuccini z migdałami

Cantuccini z migdałami

56 second read
1
0

I kolejna wersja pysznych włoskich ciasteczek. Tym razem z prażonymi migdałami.

Wykonanie ciasteczek jest identyczne jak w przypadku mojego przepisu na Cantuccini z mieszanką żurawinową. Zamiast wymienionej mieszanki dodajemy 200 g migdałów (można dodać więcej).

Jednak zanim je dodamy do ciasta, należy je uprażyć na suchej patelni, aż lekko się zarumienią. Do tych ciastek nie ma potrzeby oparzać i zdejmować skórki z migdałów. Powiedziałabym nawet, że uprażone i brązowe nadają ciastkom uroku.

Smacznego!

Load More Related Articles
Load More By Paula Andrzejewska
Load More In Ciasta

One Comment

  1. Barbara Wronka

    21/08/2012 at 16:05

    Wyszły Ci cudowne i piękne, ładniejsze niż te sklepowe :-)
    Pozdrawiam serdecznie!

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Check Also

„Włoska zupa weselna” – wersja na ostro

Kiedy pierwszy raz usłyszałam: „Włoska zupa weselna”, pomyślałam sobie, że to …