Home Kuchnia 2 pasty do kanapek – jajeczno rybna i twarogowa

2 pasty do kanapek – jajeczno rybna i twarogowa

1 min read
0
0

Kanapki to znakomity wynalazek. Można je zjeść zawsze, wszędzie i ze wszystkim. Oprócz tradycyjnych z szynką, serem czy konfiturą można je przygotować z pastą. Ja bardzo lubię 2 rodzaje: 1. pasta rybna oraz 2. twarożek.

Pasta rybna: konserwa rybna, 2 jaja, 1 mała cebulka

Jeśli chodzi o pastę rybną to zawsze wybieram makrelę lub szprotki w pomidorach. Całą puszkę trzeba rozetrzeć widelcem z sosem pomidorowym. Do pasty dodaję pokrojone w drobną kostkę ugotowane jajka na twardo. Cebulkę siekamy drobno i mieszamy wszystko ze sobą.

Twarożek: kostka sera twarogowego, 2 łyżki śmietany,1 pomidor, 1 papryka, mała cebulka, sól

Twaróg rozdrabniamy w miseczce widelcem, cebulkę i paprykę siekamy. Z pomidora zdejmujemy skórkę, wydrążamy nasionka, a pozostałą część kroimy. Twaróg wymieszać ze śmietaną i dodać pozostałe składniki. Posolić do smaku.

Load More Related Articles
Load More By Paula Andrzejewska
Load More In Kuchnia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Check Also

Zupka chińska jest z Japonii

Chyba każdy z nas jadł kiedyś tzw. chińską zupkę. Właściwie nie wiem skąd nazwa chińska, s…