Kuchnia

2 pasty do kanapek – jajeczno rybna i twarogowa

pasta rybna do kanapek

Kanapki to znakomity wynalazek. Można je zjeść zawsze, wszędzie i ze wszystkim. Oprócz tradycyjnych z szynką, serem czy konfiturą można je przygotować z pastą. Ja bardzo lubię 2 rodzaje: 1. pasta rybna oraz 2. twarożek.

Pasta rybna: konserwa rybna, 2 jaja, 1 mała cebulka

Jeśli chodzi o pastę rybną to zawsze wybieram makrelę lub szprotki w pomidorach. Całą puszkę trzeba rozetrzeć widelcem z sosem pomidorowym. Do pasty dodaję pokrojone w drobną kostkę ugotowane jajka na twardo. Cebulkę siekamy drobno i mieszamy wszystko ze sobą.

Twarożek: kostka sera twarogowego, 2 łyżki śmietany,1 pomidor, 1 papryka, mała cebulka, sól

Twaróg rozdrabniamy w miseczce widelcem, cebulkę i paprykę siekamy. Z pomidora zdejmujemy skórkę, wydrążamy nasionka, a pozostałą część kroimy. Twaróg wymieszać ze śmietaną i dodać pozostałe składniki. Posolić do smaku.

Click to comment

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

The Latest

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Cookies / Ciasteczka

Serwis Jak Po Maśle wykorzystuje pliki cookies. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że wyrażasz na to zgodę i akceptujesz naszą politykę prywatności.

przepisy kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top Blogi

Smaczneblogi.pl

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top