Muffinki z czekoladą – foremki IKEA SOCKERKAKA

Od rana chodziły za mną muffinki z czekoladą. Ten rodzaj wypieki chyba nigdy mi się nie znudzi. Tym razem zrobiłam je z kawałkami czekolady. Jeżeli chcesz sprawdzić inną wersję, którą poleciło już ponad 100 czytelników, to przepis podstawowy na muffinki znajdziesz u mnie na blogu.

Przy okazji mogłam przetestować foremki tradycyjnie z Ikea – SOCKERKAKA na muffinki 14,99 zł za 6 szt. Ja od razu zakupiłam 2 komplety i zazwyczaj piekę właśnie 12 babeczek. Bardzo lubię te foremki bo są głębokie i babeczki ładnie w nich rosną.sockerkaka mufinki

Muffinki z czekoladą – sposób przygotowania

Zaczynamy od roztopienia margaryny/masła. Następnie w misce mieszamy dokładnie wszystkie sypkie składniki, pamiętając aby mieszać powoli i dokładnie, bo mogą zostać grudki.

Po wymieszaniu ciasta dodałam do niego grubo posiekane kostki czekolady i trochę na wierzch. Kiedyś natrafiłam na przepis, gdzie do środka wciska się całą kostkę czekolady.

Nagrzać piekarnik do 200 stopni i piec około 20 minut.

Po upieczeniu w środku natrafiamy na słodkie nadzienie, trochę jak w rogalikach znanej firmy. Osobiście jeszcze nie przetestowałam takiej wersji, ale wszystko przede mną:)muffinki z czekoladą

4 komentarze do wpisu „Ogórki kiszone w słoikach

  1. mnie się wydaje że łyżka soli na pół litra to ryj będzie wykręcać raczej:-) Jak spróbujesz przed kamerą to będziesz się musiał wykazać dużymi umiejętnościami aktorskimi żeby pokazać że ci smakuje…

Dodaj komentarz