Home Kuchnia Surówka z zielonymi szparagami i kozim serem

Surówka z zielonymi szparagami i kozim serem

1 min read
0
0

Przepis należy do Tomka Woźniaka, który poznałam na warsztatach kulinarnych w kuchni Winiary (więcej tutaj i tutaj).

Składniki:

  • pół pęczka zielonych szparagów
  • 100 g koziego sera
  • garść orzechów włoskich
  • pomidory koktajlowe
  • olej z pestek dyni
  • kilka listków mięty

Szparagi będą na surowo, po umyciu należy je pociąć na paski – w taki sposób jakby się je obierało. Z oleju i wody (w stosunku 1:3), energicznie mieszając (można użyć słoika) robimy dressing.

Listki szparagów mieszamy z misce z serem, orzechami, pomidorki kroimy na pół i dodajemy do reszty. Całość polać dressingiem i posypać orzechami.

 

Autorką zdjęć w tym poście jest: Anna Soroka

Load More Related Articles
Load More By Paula Andrzejewska
Load More In Kuchnia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Check Also

„Włoska zupa weselna” – wersja na ostro

Kiedy pierwszy raz usłyszałam: „Włoska zupa weselna”, pomyślałam sobie, że to …