Kuchnia

Surówka z zielonymi szparagami i kozim serem

Przepis należy do Tomka Woźniaka, który poznałam na warsztatach kulinarnych w kuchni Winiary (więcej tutaj i tutaj).

Składniki:

  • pół pęczka zielonych szparagów
  • 100 g koziego sera
  • garść orzechów włoskich
  • pomidory koktajlowe
  • olej z pestek dyni
  • kilka listków mięty

Szparagi będą na surowo, po umyciu należy je pociąć na paski – w taki sposób jakby się je obierało. Z oleju i wody (w stosunku 1:3), energicznie mieszając (można użyć słoika) robimy dressing.

Listki szparagów mieszamy z misce z serem, orzechami, pomidorki kroimy na pół i dodajemy do reszty. Całość polać dressingiem i posypać orzechami.

 

Autorką zdjęć w tym poście jest: Anna Soroka

Click to comment

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Cześć! Jesteśmy Paula i Jacek i stworzyliśmy tego bloga, aby podzielić się z Tobą naszymi pasjami. Gotujemy, blogujemy, szyjemy, nagrywamy filmy i robimy zdjęcia. Wszystko to ze szczyptą humoru, autoironii i naszego stylu życia znajdziesz na Jak Po Maśle. Liczymy, że znajdziesz tu coś dla siebie :)

Cookies / Ciasteczka

Serwis Jak Po Maśle wykorzystuje pliki cookies. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że wyrażasz na to zgodę i akceptujesz naszą politykę prywatności.

przepisy kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top Blogi

Smaczneblogi.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2012 - 2017 Jak Po Maśle.

To Top