Home Kuchnia Danie główne Soczysty kurczak – tanio, szybko i pożywnie

Soczysty kurczak – tanio, szybko i pożywnie

2 min read
2
0
soczysty kurczak

Całkiem niedawno pokazaliśmy Wam jak grillujemy na budowie. Dla tych co nie czytali i nie widzieli link z wpisem i filmem: klik. Dzisiejszy wpis będzie nieco inny, ale okoliczności podobne, ponieważ mamy remont łazienki i głodną ekipę budowlaną. Pewnie zdajecie sobie sprawę ile bałaganu potrafi się narobić przy okazji skuwania podłogi czy innych tego typu pracach w domu.

Przyznaję szczerze, że w takim harmiderze trudno mi się skupić i gotować coś czasochłonnego. Aby nakarmić chłopaków postanowiłam przetestować nowy produkt Winiary – Soczysty kurczak. Forma przygotowania takiego obiadu było dla mnie jak manna z nieba.

Pieczenie mięsa w woreczku to idealne rozwiązanie w warunkach remontowo-budowlanych. Przyznaję również, że gotując dla zatrudnionych pracowników, nie zależało mi aby danie było tak wyjątkowe i wysublimowane jak gdybym gotowała na eliminacjach do Master Chefa. Miało być łatwo, szybko i smacznie. Jak się później okazało, było lepiej niż sądziłam.

Soczysty kurczak – krok po kroku

soczysty kurczak

Składniki:

  • Pomysł na Soczystego Kurczaka z papryką
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 kg kurczaka – u mnie udka

soczysty kurczak

Mięso umyć, usunąć zbędną skórę i pióra jeśli takowe są. Nożem odciąć podudzie od udka. Mięso osuszyć papierowym ręcznikiem i włożyć do załączonego woreczka. Dodać przyprawę w proszku oraz posiekaną w paski paprykę.

Woreczek zawiązać przy pomocy załączonego do opakowania klipsa. Woreczek z z mięsem ułożyć w formie żaroodpornej i zapiekać w gorącym piekarniku przez 60 minut w temperaturze 200° C.

soczysty kurczak

Load More Related Articles
Load More By Paula Andrzejewska
Load More In Danie główne

2 komentarze

  1. nathaliae

    21/08/2013 at 18:28

    Proste, szybkie i niedrogie ;)
    Fajnie że mimo remontu znów staracie się dodawać wpisy codziennie, bo już myślałam że napis „codziennie nowy wpis” trzeba będzie zdjąć ze strony ;)

    Reply

    • Jacek Andrzejewski

      21/08/2013 at 23:25

      Z Twojego komentarza rozumiem, że zaglądasz do nas regularnie. Bardzo nas to cieszy, bo to znak, że jest dla kogo gotować, pisać i fotografować :)

      Ostatnio mieliśmy na głowie trochę spraw niezwiązanych z blogiem, przez co nasza aktywność trochę spadła, ale już wracamy. Zatem Nathaliae, jak i Wy, nasi drodzy Czytelnicy spodziewajcie się licznych nowości, które będziemy w najbliższym czasie stopniowo wprowadzali na bloga. Nie zdradzę o co chodzi, ale na pewno będzie jeszcze więcej do czytania i oglądania :) Pozdrawiamy!

      Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Check Also

„Włoska zupa weselna” – wersja na ostro

Kiedy pierwszy raz usłyszałam: „Włoska zupa weselna”, pomyślałam sobie, że to …