Strona główna Kuchnia Sałatki Wiosenna sałatka z ryżem i tuńczykiem

Wiosenna sałatka z ryżem i tuńczykiem

1 minut czytania
5
0
sałatka z ryzem i tuńczykiem

Koperek jest dostępny w sprzedaży przez okrągły rok, ale dodany do sałatki przypomina mi wiosnę. Dzisiaj przygotowałam łatwą i sycącą sałatkę z ryżem, tuńczykiem oraz kukurydzą i odrobiną pachnącego koperku. Przepis z powodzeniem możesz wykorzystać na zbliżające się święta, ale nie tylko. Ja często robię tą sałatkę na weekend, od czasu do czasu zmieniając jakiś składnik. Moja ulubione wariacja to dodatek mango zamiast ogórka!

W moim domu na Wielkanoc, sałatki szczególnie cieszą się dużą popularnością. Najczęściej przygotowuję takie z dodatkiem majonezu, ale coraz częściej urozmaicam menu. Uwielbiam je robić, a jeszcze bardziej jeść. Najbardziej lubię te ze świeżych i krajowych warzyw, ale trzeba jeszcze na takie poczekać :) A jak jest u Ciebie?

[amd-zlrecipe-recipe:1]

sałatka z ryzem i tuńczykiem

Wczytaj więcej podobnych artykułów
Load More By Paula Andrzejewska
Load More In Sałatki

5 komentarzy

  1. Natalia

    24/03/2015 w 15:28

    gdy nie majonez i ryż…

    Odpowiedz

    • jakpomasle

      jakpomasle

      25/03/2015 w 12:50

      oj tam, oj tam :P
      Majonezu można dodać małą łyżeczkę, a ryż brązowy :P

      Odpowiedz

      • Natalia

        25/03/2015 w 14:58

        ja w ogóle za ryżem nie przepadam

        Odpowiedz

        • jakpomasle

          jakpomasle

          28/03/2015 w 20:42

          Aha. Ja bardzo, ale to bardzo lubię :)

          Odpowiedz

      • Natalia

        29/03/2015 w 17:31

        a kupiłam wczoraj brązowy w Kauflandzie :P

        Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *