Home Kuchnia Ciasta Muffinki z czekoladą – foremki IKEA SOCKERKAKA

Muffinki z czekoladą – foremki IKEA SOCKERKAKA

2 min read
7
0

Od rana chodziły za mną muffinki z czekoladą. Ten rodzaj wypieki chyba nigdy mi się nie znudzi. Tym razem zrobiłam je z kawałkami czekolady. Jeżeli chcesz sprawdzić inną wersję, którą poleciło już ponad 100 czytelników, to przepis podstawowy na muffinki znajdziesz u mnie na blogu.

Przy okazji mogłam przetestować foremki tradycyjnie z Ikea – SOCKERKAKA na muffinki 14,99 zł za 6 szt. Ja od razu zakupiłam 2 komplety i zazwyczaj piekę właśnie 12 babeczek. Bardzo lubię te foremki bo są głębokie i babeczki ładnie w nich rosną.sockerkaka mufinki

Muffinki z czekoladą – sposób przygotowania

Zaczynamy od roztopienia margaryny/masła. Następnie w misce mieszamy dokładnie wszystkie sypkie składniki, pamiętając aby mieszać powoli i dokładnie, bo mogą zostać grudki.

Po wymieszaniu ciasta dodałam do niego grubo posiekane kostki czekolady i trochę na wierzch. Kiedyś natrafiłam na przepis, gdzie do środka wciska się całą kostkę czekolady.

Nagrzać piekarnik do 200 stopni i piec około 20 minut.

Po upieczeniu w środku natrafiamy na słodkie nadzienie, trochę jak w rogalikach znanej firmy. Osobiście jeszcze nie przetestowałam takiej wersji, ale wszystko przede mną:)muffinki z czekoladą

Load More Related Articles
Load More By Paula Andrzejewska
Load More In Ciasta

7 komentarzy

  1. wij

    23/07/2013 at 14:02

    to wygląda jak zmielona kupa…
    moje są 100 razy lepsze

    Reply

  2. Aneta

    11/04/2013 at 17:10

    Chyba jestem ślepa, ale nie mogę znaleźć składników?

    Reply

  3. Barbara

    17/03/2013 at 12:58

    Zrobiłam dziś rano zgodnie z przepisem i muffinki wyszły fantastyczne!! Wyrosly pięknie, wyglądają i smakują niesamowicie. Do tego stopnia że zaraz zabieram się za kolejną porcję,bo zapowiedzieli się goście, a z pierwszego rzutu nie zostało prawie nic:)
    Dodam, że to byly moje pierwsze muffinki w życiui od razu sukces:) Dziękuję i pozdrawiam!

    Reply

    • jakpomasle

      jakpomasle

      24/03/2013 at 20:17

      Cieszę się, że się udały. Zawsze robię je według tego przepisu i wszystkim smakują. Pozdrawiam:)

      Reply

  4. […] np. suszone i rozdrobione owoce, świeże owoce, bakalie, orzechy, zborza. Osobiście polecam muffinki z czekoladą, które są moimi […]

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Check Also

„Włoska zupa weselna” – wersja na ostro

Kiedy pierwszy raz usłyszałam: „Włoska zupa weselna”, pomyślałam sobie, że to …