Krem malinowy

1 minut czytania
0
0

Najlepsze desery powstają z bitej śmietany i nic dziwnego. Wymyślono ją we Francji, sam Ludwik XIV się nią zajadał, a dziś możesz i ty…


Potrzebujemy:

  • 500ml śmietany 30%
  • pół szklanki cukru pudru
  • kilka malin, mogą być mrożone
  • łyżeczka żelatyny

Żelatynę rozpuszczamy zgodnie z opisem na opakowaniu. Śmietanę ubijamy na najwyższych obrotach nie za długo. Trzeba uważać, aby nie powstało masło. Pod koniec ubijania dodać cukier, a następnie żelatynę. Maliny rozgnieść widelcem z cukrem, 1/3 dodać do bitej śmietany, pozostałą częścią polać gotowy deser w pucharku. Przyozdobić listkiem mięty i owocem maliny.

Wczytaj więcej podobnych artykułów
Load More By Paula Andrzejewska
Load More In Desery

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Czytaj rownież

Nie mów tego głośno: „Żywność to sama chemia” cz.1

W ostatnim moim poście padło sformułowanie „żywność to sama chemia”. Ta fraza już chyba na…