Desery

Krem malinowy

Najlepsze desery powstają z bitej śmietany i nic dziwnego. Wymyślono ją we Francji, sam Ludwik XIV się nią zajadał, a dziś możesz i ty…


Potrzebujemy:

  • 500ml śmietany 30%
  • pół szklanki cukru pudru
  • kilka malin, mogą być mrożone
  • łyżeczka żelatyny

Żelatynę rozpuszczamy zgodnie z opisem na opakowaniu. Śmietanę ubijamy na najwyższych obrotach nie za długo. Trzeba uważać, aby nie powstało masło. Pod koniec ubijania dodać cukier, a następnie żelatynę. Maliny rozgnieść widelcem z cukrem, 1/3 dodać do bitej śmietany, pozostałą częścią polać gotowy deser w pucharku. Przyozdobić listkiem mięty i owocem maliny.

Click to comment

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Cześć! Jesteśmy Paula i Jacek i stworzyliśmy tego bloga, aby podzielić się z Tobą naszymi pasjami. Gotujemy, blogujemy, szyjemy, nagrywamy filmy i robimy zdjęcia. Wszystko to ze szczyptą humoru, autoironii i naszego stylu życia znajdziesz na Jak Po Maśle. Liczymy, że znajdziesz tu coś dla siebie :)

Cookies / Ciasteczka

Serwis Jak Po Maśle wykorzystuje pliki cookies. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że wyrażasz na to zgodę i akceptujesz naszą politykę prywatności.

przepisy kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top Blogi

Smaczneblogi.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2012 - 2017 Jak Po Maśle.

To Top