Home Kuchnia Desery Krem malinowy

Krem malinowy

1 min read
0
0

Najlepsze desery powstają z bitej śmietany i nic dziwnego. Wymyślono ją we Francji, sam Ludwik XIV się nią zajadał, a dziś możesz i ty…


Potrzebujemy:

  • 500ml śmietany 30%
  • pół szklanki cukru pudru
  • kilka malin, mogą być mrożone
  • łyżeczka żelatyny

Żelatynę rozpuszczamy zgodnie z opisem na opakowaniu. Śmietanę ubijamy na najwyższych obrotach nie za długo. Trzeba uważać, aby nie powstało masło. Pod koniec ubijania dodać cukier, a następnie żelatynę. Maliny rozgnieść widelcem z cukrem, 1/3 dodać do bitej śmietany, pozostałą częścią polać gotowy deser w pucharku. Przyozdobić listkiem mięty i owocem maliny.

Load More Related Articles
Load More By Paula Andrzejewska
Load More In Desery

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Check Also

„Włoska zupa weselna” – wersja na ostro

Kiedy pierwszy raz usłyszałam: „Włoska zupa weselna”, pomyślałam sobie, że to …