Home Kuchnia Desery Koktajl bananowy z kawą – na pobudzenie

Koktajl bananowy z kawą – na pobudzenie

1 min read
6
0

 

Aby zrobić smaczny koktajl, nie potrzeba wielu wymyślnych składników, po które trzeba jeździć od sklepu do sklepu. Wystarczą dwa banany, odrobina kawy rozpuszczalnej i mleko, aby zrobić pobudzający koktajl bananowy.koktajl bananowy z kawą

Zapraszam Was na kolejny odcinek Koktajlovych Inspiracji :)

Niezbędne składniki

  • dwa banany
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • kostki lodu
  • 3/4 szklanki mleka
  • kakao

Koktajl bananowy – krok po kroku

Obieramy banany i siekamy nożem na małe kawałki, a następnie wrzucamy je do blendera.

Dodajemy kostki lodu i trzy łyżeczki kawy.

Odrobinę mleka odlewamy do mniejszej szklanki, a całą resztę wlewamy do blendera.

Wszystko razem miksujemy i przelewamy do szklanek.

Odlane wcześniej mleko spieniamy elektrycznym spieniaczem i nalewamy do szklanek z koktajlem i posypujemy odrobiną kakao.

Volia

I gotowe! :) Wystarczy kilka minut i mamy pobudzający i orzeźwiający koktajl bananowy.
Czy Waszym zdaniem takie koktajle można robić także jesienią i zimą, czy tylko w gorące lato?

Load More Related Articles
Load More By Paula Andrzejewska
Load More In Desery

6 komentarzy

  1. […] już był podobny wpis na blogu (przepis) i nawet film z moim udziałem (film tutaj). Tym razem, oprócz zwykłego mleka dodałam również […]

    Reply

  2. Dorota

    18/10/2013 at 19:21

    Bardzo smaczny i prosty koktajl :) jak dla mnie rewelacja

    Reply

    • jakpomasle

      jakpomasle

      18/10/2013 at 20:54

      Kawa była na prawdę smaczna i po tym filmie robiłam ją jeszcze kilka razy :)

      Reply

  3. Natalia

    18/10/2013 at 16:40

    w sumie obejrzałam i dodałabym do tego cukier bo lubię na słodko :) w zasadzie to do kubka kawy daje 3 łyżeczki cukru więc chyba powinnam napisać bardzo słodko :)

    Reply

    • jakpomasle

      jakpomasle

      18/10/2013 at 20:53

      Ja czasem piję kawę z cukrem (pół łyżeczki), a czasem bez. Czasem czarną, przez jakiś czas z mlekiem albo po turecku – z fusami (a ostatnio świeżo mieloną). Dodatek banana osłodził nieco kawę i dla mnie była w sam raz :)

      Reply

  4. Natalia

    18/10/2013 at 16:38

    ja jadę do chłopaka :P i wolę zwykłą kawę albo mrożoną w moim wykonaniu :) ale ta pewnei też dobra.

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Check Also

„Włoska zupa weselna” – wersja na ostro

Kiedy pierwszy raz usłyszałam: „Włoska zupa weselna”, pomyślałam sobie, że to …