Kuchnia

Jajka faszerowane rzodkiewką i smażoną papryką

farsz

Często tak jest, że niewiadomo co przyrządzić na śniadanie, że wszystko już było. Tak oto spontanicznie powstał przepis na jajka faszerowane ze smażoną papryką i rzodkiewką. Mąż jak poczuł zapachy dochodzące z kuchni, od razu przyszedł z ciekawości sprawdzić co się szykuje. Farsz wyszedł naprawdę dobry, a nuta rzodkiewki dodała mu wiosennego polotu.

Składniki:

  • 4-5 jajek
  • 3 łyżki majonezu (od lat używam Winiary)
  • 3 pieczarki
  • 1 cebula
  • kilka rzodkiewek
  • pół czerwonej papryki
  • łyżka oleju
  • sól
  • oregano

Jajka gotujemy na twardo – ja to robię przez 10 minut, obieram skorupki i przecinam wzdłuż. Spody połówek lekko ścinam, wtedy takie jajka nie ślizgają się po talerzu jak chcemy nałożyć sobie porcję.

Na patelni z łyżką oleju smażę drobno posiekaną cebulę z odrobiną soli. Do cebuli dodaję posiekane pieczarki i paprykę. Całość chwilę smażyć. Żółtka wyjąć z jajek i dodać do farszu razem z majonezem i oregano. Wymieszać dokładnie i nadziewać połówki jajek. Rzodkiewkę pokroić w plastry i obłożyć jajka. Można ozdobić natką pietruszki.

 

Click to comment

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

The Latest

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Cookies / Ciasteczka

Serwis Jak Po Maśle wykorzystuje pliki cookies. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że wyrażasz na to zgodę i akceptujesz naszą politykę prywatności.

przepisy kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top Blogi

Smaczneblogi.pl

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top