Desery

Deser z Marsa

Bita śmietana w proszku to alternatywa mniej kaloryczna dla bitej śmietany z kartonika. Jest tańsza, lżejsza i nie mniej smaczna od oryginału.

Lista zakupów:

  • bita śmietana w proszku + mleko
  • gruszka
  • kostka czekolady gorzkiej
  • kilka malin
  • polewa karmelowa
  • batonik Mars

Śmietanę ubiajmy według przepisu na opakowaniu, przekładamy do pucharków. Maliny rozgniatamy w filiżance widelcem z odrobina cukru. Kroimy gruszkę, czekoladę ścieramy, batonik kroimy na cienkie plasterki. Całość polewamy sosem malinowym i karmelową polewą do lodów. Takiego deseru nie powstydzi się żadna Pani Domu. Po prostu pycha!

Click to comment

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Cześć! Jesteśmy Paula i Jacek i stworzyliśmy tego bloga, aby podzielić się z Tobą naszymi pasjami. Gotujemy, blogujemy, szyjemy, nagrywamy filmy i robimy zdjęcia. Wszystko to ze szczyptą humoru, autoironii i naszego stylu życia znajdziesz na Jak Po Maśle. Liczymy, że znajdziesz tu coś dla siebie :)

Cookies / Ciasteczka

Serwis Jak Po Maśle wykorzystuje pliki cookies. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że wyrażasz na to zgodę i akceptujesz naszą politykę prywatności.

przepisy kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top Blogi

Smaczneblogi.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2012 - 2017 Jak Po Maśle.

To Top