Kotlety sojowe z papryką i pieczarkami

Kotlety sojowe w swojej strukturze przypominają mi zgniecioną gazetę, w smaku nie są najgorsze, ale tym razem wymyśliłam coś smaczniejszego.

Składniki dla 2 osób:
pół opakowania kotletów sojowych
0,5 l bulionu
100 g pieczarek
1 papryka
3 łyżki mąki pszennej
1 łyżka skrobi ziemniaczanej
2 jajka
łyżeczka słodkiej papryki
sól, pieprz

Bulion zagotować, wrzucić kotlety, gotować 5 minut, wyjąć, odsączyć i posiekać nożem. Pieczarki oczyścić, pokroić i usmażyć na oliwie. Paprykę drobno pokroić. W misce połączyć posiekane kotlety, pieczarki, paprykę, mąkę, skrobie, jaja i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać, formować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju.

Moje kotlety podałam z ryżem paraboiled oraz warzywami (pomidory, zielona papryka, cebula polane ocetem balsamicznym z Modeny).

Paula Andrzejewska

Autor: Paula Andrzejewska

Chociaż Jak Po Maśle miał być tylko blogiem kulinarnym, to bardzo szybko stał się czymś więcej. Dzisiaj jest to miejsce, w którym dzielę się z Wami moją pasją do gotowania, szycia i fotografowania.

Jedna myśl na temat “Kotlety sojowe z papryką i pieczarkami”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.