Home Film Zdrowa panierka do mięsa i dietetyczna kolacja | FILM

Zdrowa panierka do mięsa i dietetyczna kolacja | FILM

1 min read
9
0
pytania odpowiedzi

Kuchnia to miejsce, w którym rodzą się ciekawe pytania. Zainspirowało nas to do stworzenia nowego cyklu filmów pt. „Pytania & Odpowiedzi”. W każdym obcinku będziemy odpowiadali na Wasze pytania dotyczące przepisów, zdrowego odżywiania oraz innych spraw związanych z kulinariami.

W pierwszym odcinku wyjaśniamy:

  • Czy istnieje zdrowa i smaczna panierka do mięsa?
  • Co zjeść na kolację, aby była lekka i dietetyczna?
  • Jak długo gotować pierogi?

Oglądaj Pytania i Odpowiedzi, a wszystko stanie się jasne! :)

Zapraszamy na film

Za kulisami

Na razie na filmach występuje Jacek, bo uwielbia stawać przed kamerą. Na mnie jeszcze przyjdzie czas. ;) Mimo to nad odpowiedziami na poszczególne pytania pracujemy wspólnie. Jak to zwykle u nas bywa, jest to praca zespołowa.

Czekamy też na pytanie od Ciebie. Śmiało pisz, komentarze są do Twojej dyspozycji. :)

Load More Related Articles
Load More By Jacek Andrzejewski
Load More In Film

9 komentarzy

  1. Natalia

    17/05/2015 at 19:54

    I pozwolę sobie coś dopowiedzieć do tej panierki do osoby która o nią pytała
    Jolu – jeśli ma być zdrowiej to płatki owsiane lub otręby. Nie jest to może smaczne ale zdrowsze od bułki tartej. Jak już Jacek powiedział – nie ma panierki, która byłaby dobra dla naszego organizmu. Podczas smażenia wytwarzają się substancje które szkodzą Nam.
    Jacek proponujesz gotowane lub robione na parze. Ja dorzucam smażenie na suchej patelni :) u mnie się sprawdza ale tylko przy kurczaku lub rybie. Wieprzowinę jem raz w tygodniu i robię ją zawsze na 1 łyżce oleju rzepakowego tłoczonego na zimno.
    I się chwalę – 8,5 kg :)

    Reply

    • jakpomasle

      jakpomasle

      19/05/2015 at 10:39

      Gratuluję tych straconych kilogramów! 8,5 kg robi wrażenie! Ja ostatnio też walczę ze zbędną oponką, dlatego trzymam kciuki za Ciebie. :)

      Reply

      • Natalia

        20/05/2015 at 20:34

        Dziękuję. To ja będę trzymać za Ciebie :)

        Reply

    • Jacek Andrzejewski

      Jacek Andrzejewski

      19/05/2015 at 10:40

      8,5 kg! No nieźle! Ja zrzuciłem dopiero 5 kg i drugie tyle przede mną. :)

      Reply

      • Natalia

        20/05/2015 at 20:33

        W sumie wczoraj się zważyłam i jest -9 :)

        Reply

  2. Natalia

    17/05/2015 at 19:30

    Jem dużo warzyw :) przez cały dzień. Chleb ciemny jem na śniadanie, mi jedzenie jakiegokolwiek pieczywa wieczorem szkodzi bo skutkuje +kg. Dressingów nie robię. Do makaronu robię czasem sos z jogurtu naturalnego i majonezu ale jem to raz w tygodniu i tylko na obiad więc chyba mi nie szkodzi :) piersi z kurczaka też jem dużo bo praktycznie 5 razy w tygodniu na obiad i nie mam jak jej grilować. Ale mam pytanie na następny odcinek: czy jedzenie smażonych udek lub skrzydełek jest złe dla diety? Uwielbiam, ale od 16 lutego nie jadłam a czasem mam ochotę.
    I drugie pytanie: dlaczego nie można używać oliwy z oliwek do smażenia?

    P.S. Zaczęłam jeść na kolację łososia z pieczywem chrupkim albo serek twarogowy chudy lub półtłusty.

    Reply

    • jakpomasle

      jakpomasle

      19/05/2015 at 10:37

      Cześć Natalia! Dzięki za ciekawe i merytoryczne pytania! Przygotowujemy się do kolejnego odcinka, więc spodziewaj się odpowiedzi na filmie. :)

      Reply

      • Natalia

        20/05/2015 at 20:35

        No czekam z niecierpliwością :)

        Reply

    • Jacek Andrzejewski

      Jacek Andrzejewski

      19/05/2015 at 10:42

      Następny odcinek „Pytań & Odpowiedzi” zapowiada się naprawdę ciekawie… :)

      Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Check Also

Pieczona kaczka po azjatycku z makaronem

Nie wiem, czy wiecie, ale drób w Polsce to jedno z najpopularniejszych mięs. W naszym domu…