Film

Zdrowa panierka do mięsa i dietetyczna kolacja | FILM

pytania odpowiedzi

Kuchnia to miejsce, w którym rodzą się ciekawe pytania. Zainspirowało nas to do stworzenia nowego cyklu filmów pt. „Pytania & Odpowiedzi”. W każdym obcinku będziemy odpowiadali na Wasze pytania dotyczące przepisów, zdrowego odżywiania oraz innych spraw związanych z kulinariami.

Kuchnia to miejsce, w którym rodzą się ciekawe pytania. Zainspirowało nas to do stworzenia nowego cyklu filmów pt. „Pytania & Odpowiedzi”. W każdym obcinku będziemy odpowiadali na Wasze pytania dotyczące przepisów, zdrowego odżywiania oraz innych spraw związanych z kulinariami.

W pierwszym odcinku wyjaśniamy:

  • Czy istnieje zdrowa i smaczna panierka do mięsa?
  • Co zjeść na kolację, aby była lekka i dietetyczna?
  • Jak długo gotować pierogi?

Oglądaj Pytania i Odpowiedzi, a wszystko stanie się jasne! :)

Zapraszamy na film

Za kulisami

Na razie na filmach występuje Jacek, bo uwielbia stawać przed kamerą. Na mnie jeszcze przyjdzie czas. ;) Mimo to nad odpowiedziami na poszczególne pytania pracujemy wspólnie. Jak to zwykle u nas bywa, jest to praca zespołowa.

Czekamy też na pytanie od Ciebie. Śmiało pisz, komentarze są do Twojej dyspozycji. :)

9 Comments

9 Comments

  1. Natalia

    17/05/2015 at 19:54

    I pozwolę sobie coś dopowiedzieć do tej panierki do osoby która o nią pytała
    Jolu – jeśli ma być zdrowiej to płatki owsiane lub otręby. Nie jest to może smaczne ale zdrowsze od bułki tartej. Jak już Jacek powiedział – nie ma panierki, która byłaby dobra dla naszego organizmu. Podczas smażenia wytwarzają się substancje które szkodzą Nam.
    Jacek proponujesz gotowane lub robione na parze. Ja dorzucam smażenie na suchej patelni :) u mnie się sprawdza ale tylko przy kurczaku lub rybie. Wieprzowinę jem raz w tygodniu i robię ją zawsze na 1 łyżce oleju rzepakowego tłoczonego na zimno.
    I się chwalę – 8,5 kg :)

    • jakpomasle

      jakpomasle

      19/05/2015 at 10:39

      Gratuluję tych straconych kilogramów! 8,5 kg robi wrażenie! Ja ostatnio też walczę ze zbędną oponką, dlatego trzymam kciuki za Ciebie. :)

      • Natalia

        20/05/2015 at 20:34

        Dziękuję. To ja będę trzymać za Ciebie :)

    • Jacek Andrzejewski

      Jacek Andrzejewski

      19/05/2015 at 10:40

      8,5 kg! No nieźle! Ja zrzuciłem dopiero 5 kg i drugie tyle przede mną. :)

      • Natalia

        20/05/2015 at 20:33

        W sumie wczoraj się zważyłam i jest -9 :)

  2. Natalia

    17/05/2015 at 19:30

    Jem dużo warzyw :) przez cały dzień. Chleb ciemny jem na śniadanie, mi jedzenie jakiegokolwiek pieczywa wieczorem szkodzi bo skutkuje +kg. Dressingów nie robię. Do makaronu robię czasem sos z jogurtu naturalnego i majonezu ale jem to raz w tygodniu i tylko na obiad więc chyba mi nie szkodzi :) piersi z kurczaka też jem dużo bo praktycznie 5 razy w tygodniu na obiad i nie mam jak jej grilować. Ale mam pytanie na następny odcinek: czy jedzenie smażonych udek lub skrzydełek jest złe dla diety? Uwielbiam, ale od 16 lutego nie jadłam a czasem mam ochotę.
    I drugie pytanie: dlaczego nie można używać oliwy z oliwek do smażenia?

    P.S. Zaczęłam jeść na kolację łososia z pieczywem chrupkim albo serek twarogowy chudy lub półtłusty.

    • jakpomasle

      jakpomasle

      19/05/2015 at 10:37

      Cześć Natalia! Dzięki za ciekawe i merytoryczne pytania! Przygotowujemy się do kolejnego odcinka, więc spodziewaj się odpowiedzi na filmie. :)

      • Natalia

        20/05/2015 at 20:35

        No czekam z niecierpliwością :)

    • Jacek Andrzejewski

      Jacek Andrzejewski

      19/05/2015 at 10:42

      Następny odcinek „Pytań & Odpowiedzi” zapowiada się naprawdę ciekawie… :)

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

The Latest

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Cookies / Ciasteczka

Serwis Jak Po Maśle wykorzystuje pliki cookies. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że wyrażasz na to zgodę i akceptujesz naszą politykę prywatności.

przepisy kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top Blogi

Smaczneblogi.pl

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top