Warsztaty kulinarne Winiary + KONKURS

Gdy to piszę jest niedziela 27 października. Siedzimy właśnie z Paulą w naszym pokoju w jednym z hoteli w Warszawie. Odwiedziliśmy stolicę ponieważ weźmiemy udział w warsztatach kulinarnych organizowanych przez markę Winiary.

Takie warsztaty odbywają się średnio co dwa, trzy miesiące, ale jeszcze nie zdarzyło nam się nagrywać przy tej okazji vloga. Gdy to czytacie jest już poniedziałek, a my jesteśmy właśnie w kuchni Nestle i szkolimy nasze umiejętności kulinarne. Mamy nadzieję, że spodoba Wam się taka video-niespodzianka. :) produkty winiary

Konkurs – 3 nagrody

Z tej okazji mamy dla Was konkurs, w którym możecie wygrać produkty Winiary oraz fajne koszulki.

Aby poznać zadanie konkursowe obejrzyjcie najnowszy odcinek naszego vloga. Wyjaśniliśmy tam co trzeba zrobić i gdzie udzielać odpowiedzi. :)

Oceń przepis / post

15 komentarzy do “Warsztaty kulinarne Winiary + KONKURS”

  1. jajka nadziewane masą drobiowo-żółtkową z dużą ilością świeżego koperku i majonezem – omnomnom ♥

    mięso z rosołu oddzielamy od kości i mielimy razem z żółtkami wydrążonymi z jajek, dodajemy dużo świeżego koperku, majonez i przyprawy i mieszamy :) potem tą masą nadziewamy wydrążone wcześniej połówki jajek i wcinamy ;)

    Odpowiedz
  2. Jak majonez to musi być najpyszniejsza, uzależniająca, niezwykle zdrowa, syta i nadająca się do jedzenia od rana do wieczora surówka z selera z ananasem, majonezem i rodzynkami. Prostota wykonania sprawia, że przygotowuje się ją błyskawicznie. Jedynym wyzwaniem jest obranie bulwy selera ze skórki – ale przy pomocy dobrego noża powinno się udać. Potem należy obranego selera wrzucić do robota, który pokroi go na gładkie słupki – julienne. Potem ananas z puszki – ile kto lubi, rodzynki – podobnie – najlepiej wcześniej zalane wrzątkiem i odsączone, oczywiście majonez do smaku oraz trochę syropu z ananasa. Są tacy, co jeszcze dosładzają tą surówkę, ale wszystko naprawdę zależy od upodobań. Ja wciągam spokojnie pół kilo takiej surówki za jednym posiedzeniem :D

    Odpowiedz
  3. Jeżeli chodzi o majonez to uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z nim a najbardziej tą ananas puszka,fasola puszka,ser żółty kostka i por

    Odpowiedz
  4. do czego majonezu używam dodałam post niżej a o to mój przepis na Paste z jajek z dodatkiem majonezu :)

    3 jajka ugotowane na twardo
    cebula
    1 ogórek kiszony
    50 g żółtego sera
    sól i pieprz do smaku
    1 łyżka majonezu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    szczypiorek, posiekany
    Jajka, cebulę, ogórka i ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Majonez wymieszać z jogurtem i szczypiorkiem, dodać sól i pieprz. Pastę wykonuje się bardzo szybko i równie szybko znika ze stołu :)

    Odpowiedz
  5. Majonez czosnkowy (aioli): Można użyć bardzo dużo czosnku lub niewiele (najlepiej zacząć od 1 łyżeczki), ale musi on być bardzo drobno zmielony.

    Majonez z chili: Użyć sproszkowane, łagodne chili (co najmniej
    łyżeczkę) np. ancho, lub ostrzejszą odmianę. Można też posiekać chipotle
    z puszki i dodać trochę sosu adobo. Można też dodać curry w proszku
    (ok. 1 łyżki stołowej).

    Majonez paprykowy: Na początek można dodać 2 łyżki posiekanej
    opieczonej czerwonej papryki (lub pimientos z puszki albo piquillos z
    puszki). Eksperymentować z różnymi rodzajami papryki.

    Majonez ziołowy: Posiekać gałązkę estragonu, kilka gałązek
    rzeżuchy lub rukoli, trochę szczypiorku i natkę pietruszki. Można też
    dodać bazylię, trybulkę i koper.

    Majonez musztardowy: Wymieszać z majonezem łyżkę stołową musztardy Dijon lub musztardy z ziarnami gorczycy. Pyszne

    Odpowiedz
  6. SAŁATKA HAWAJSKA
    składniki
    podwójny filet z kurczaka
    4plasterki ananasa w syropie
    1czubata łyżka rodzynek
    1/2 słoika selera konserwowego
    1/2 puszki kukurydzy
    1 mały por
    Majonez Winiary
    sól , pieprz do smaku

    Kurczaka ugotować w osolonej wodzie. Po wystudzeniu pokroić w kostkę.
    Rodzynki i pokrojonego pora zalać wrzątkiem i po kilku minutach
    odcedzić. Ananasa pokroić w niewielkie cząstki. Kukurydzę i selera
    odsączyć. Wszystkie składniki połączyć ze sobą majonezem. Doprawić do
    smaku sola i pieprzem. Smacznego!

    Odpowiedz
  7. Majonez WINIARY gości u mnie dosyć często do wszelkiego rodzaju potraw, a najczęściej do sałatek wszelkiego rodzaju jak i również sosów najczęściej czosnkowego :)ale uwaga majonez ma u mnie zastowanie rowniez jak odźywka do włosów i twarzy :))

    Odpowiedz
  8. Jak majonez to wspaniała sałatka ziemniaczana, którą ostatnio odkryłam na nowo i robię prawie codziennie na kolacje – różni się tylko składnikami , które można zmieniać, dokładać i ujmować wedle upodobań.Podstawa to oczywiście ziemniaki ugotowane w mundurkach,dużo koperku(może być mrożony) , majonez dekoracyjny i to co tam się znajdzie w lodówce..;)
    ok 1 kg. ziemniaków ugotowanych w mundurkach
    zielenina: koper,szczypior,pietruszka
    jak nie ma szczypiorku może być cebula tak ok 1/2
    i majonez tak żeby ładnie wszystko się wymieszało
    można jeszcze dodać:
    ogórki kiszone lub konserwowe,kurczaka, wędlinę,rybę wędzoną, paprykę ,czerwoną, jajka ttd itp…pyszota <3

    Odpowiedz
  9. ja nie przepadam za majonezem, ale jest jedna potrawa, która bez majonezu nie wychodzi tak dobrze, mianowicie „kotleciki złociste” :). Pierś z kurczaka kroi się w kostkę, do tego trzeba dodać starty ser żółty, majonez, suszone zioła, jajko i mąkę. Uformować z tego kształtne kotleciki i usmażyć na złoty kolor. Pyszne danie (szczególnie z sałatką z rukoli), niestety kaloryczne ze względu na dużą ilość sera. Tak czy siak czasem można sobie pozwolić na szaleństwo.

    Odpowiedz
      • 1/2 szklanki mąki pszennej
        1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
        1 szklanka cukru pudru
        5 jajek
        4 łyżki majonezu
        cukier waniliowy
        olejek rumowy lub cytrynowy
        1 łyżeczka proszku do pieczenia
        szczypta soli

        masło lub margaryna – do wysmarowani formy
        bułka tarta

        Białka ubić na sztywną pianę, dodać szczyptę soli, ubijając dodać cukier. Następnie wrzucić żółtka, obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, cukier wanilinowy, olejek, wszystko wymieszać łyżką. Na końcu wmieszać majonez i dokładnie połączyć z masą.

        Ciasto wylać do formy z kominkiem. Forma powinna być wysmarowana masłem i dokładnie wysypana bułką tartą. Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni C.

        Najlepsza do kawki ;)

        Odpowiedz
        • SAŁATKA HAWAJSKA
          składniki
          podwójny filet z kurczaka
          4plasterki ananasa w syropie
          1czubata łyżka rodzynek
          1/2 słoika selera konserwowego
          1/2 puszki kukurydzy
          1 mały por
          Majonez Winiary
          sól , pieprz do smaku

          Kurczaka ugotować w osolonej wodzie. Po wystudzeniu pokroić w kostkę. Rodzynki i pokrojonego pora zalać wrzątkiem i po kilku minutach odcedzić. Ananasa pokroić w niewielkie cząstki. Kukurydzę i selera odsączyć. Wszystkie składniki połączyć ze sobą majonezem. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Smacznego!

          Odpowiedz

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.